21 Νοε 2011

Βιο-λογικά κέρδη απέναντι στην κρίση με δέκα προϊόντα


Δέκα ελληνικά βιολογικά προϊόντα κάνουν "πρωταθλητισμό" στο εξωτερικό. Μπορεί η κρίση στην Ελλάδα να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις ελληνικών βιολογικών προϊόντων, ωστόσο οι επιδόσεις εκτός συνόρων μαρτυρούν....
τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής τους στις ξένες αγορές.


Δέκα ελληνικά βιολογικά προϊόντα κάνουν "πρωταθλητισμό" στο εξωτερικό. Μπορεί η κρίση στην Ελλάδα να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις ελληνικών βιολογικών προϊόντων, ωστόσο οι επιδόσεις εκτός συνόρων μαρτυρούν τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξής τους στις ξένες αγορές.

Την ίδια ώρα που η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπά την αγορά βιολογικών προϊόντων που μόλις άρχιζε να αναπτύσσεται με την κάμψη των πωλήσεων να είναι φανερή, οι εξαγωγές καταγράφουν σταθερή άνοδο, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να εμφανίζονται αγαπημένοι... πελάτες των ελληνικών βιολογικών προϊόντων.

Φέτος οι ελληνικές εξαγωγές βιολογικών προϊόντων σημειώνουν αύξηση της τάξης του 5%-6% σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, η εγχώρια αγορά γνωρίζει καθίζηση. Οι πωλήσεις βιολογικών "εντός των τειχών" σημειώνουν μείωση, όταν τα τελευταία χρόνια το ποσοστό αύξησης κάθε χρόνο άγγιζε το 30%.

Μάλιστα, μέσα στον Νοέμβριο ξεκινά και το νέο πενταετές πρόγραμμα ενισχύσεων για νέους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων σε όλη τη χώρα, αλλά και νυν βιοκαλλιεργητές που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

1. Αύξηση στις εξαγωγές μέχρι 6% σε σχέση με την περσινή χρονιά
Βιο-λογικά κέρδη απέναντι στην κρίση με δέκα προϊόντα

2. Νέο πενταετές πρόγραμμα για νέους και παλιούς καλλιεργητές

ΕΣΠΑ
Ενισχύσεις σε ανέργους για αποστακτήρια


ΑΓΡΟΤΕΣ
Διακανονισμοί για εξόφληση των δανείων


ΜΕΧΡΙ 28/12
Βοήθημα για βιοτεχνίες μεταξιού