14 Νοε 2011

Συν/ξη της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Αργολίδας

   
  Τη πρώτη τους συνέντευξη έδωσαν προχθές στο Ναύπλιο, τα μέλη της νεοϊδρυθείσης ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας  καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες του νομού σε αγωνιστική εγρήγορση. Τη συνέντευξη παραχώρησαν...
οι Γιώργος Πινάτσης (ξυλουργός) και Δημήτρης Χατζηγεωργίου (Λογιστής). Είπαν μεταξύ άλλων:
     «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ιδρύθηκε επιτροπή της Πανελλαδικής, Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων στο νομό μας (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.).
     Ο στόχος & ο λόγος δημιουργίας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. είναι η διαμόρφωση ενός διακριτού  πόλου των ασυμβίβαστων αγωνιστικών δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων. Δεν αντικαθιστούμε Ομοσπονδίες ή Σωματεία, αλλά επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα, μεμονωμένους αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ  να συγκρουστούν με την ηττοπαθή & επικίνδυνη στάση των τριτοβάθμιων ηγεσιών ΓΕΣΕΒΕ – ΕΣΕΕ στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
     Και το τονίζουμε επικίνδυνες γιατί βλέπουμε από τη μία μεριά κλάδοι μικρομεσαίων να χτυπιούνται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης & της κυβέρνησης (οικοδομή, ταξί, φορτηγά, μικρό στεγασμένο εμπόριο κ.ά.).
     Να δημιουργείται από τα κάτω ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, τάση και στο χώρο μας για χειραφέτηση και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία. Οι ηγεσίες αυτές αποπροσανατολίζουν, βάζουν αιτήματα που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν οργανώνουν αγώνες. Δεν είναι αλληλέγγυοι στους μικρομεσαίους που αγωνίζονται. Ενίσχυσαν τους μηχανισμούς χειραγώγησης των συνδικαλιστών με κονδύλια από τα προγράμματα κατάρτισης.
     Εμείς καλούμε τους συναδέλφους με την πάλη μας να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε για δεκαετίες στην πιο μαύρη δυστυχία, των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ανασφάλειας για να προστατευθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών Ομίλων από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Κάθε φορά να μας εκβιάζουν παίρνοντας συνέχεια μέτρα αντιλαϊκά με πρόσχημα την 7η, την 8η, την 9η δόση.
    Να μην τους κάνουμε το χατίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν τα επόμενα τρία χρόνια.
     Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι ενιαίος το μεγάλο κεφάλαιο είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μικρές επιχειρήσεις.
Παράδειγμα: Τα εισαγόμενα εμπορεύματα των μονοπωλίων πλημμύρισαν την αγορά και συνέβαλαν στη συρρίκνωση της μικρής Βιοτεχνίας σε όφελος των μεγαλοεισαγωγέων και μεγαλεμπόρων. Αυτά τα εμπορεύματα έρχονται νόμιμα ύστερα από συμφωνίες που έχουν υπογραφεί εξυμνώντας την ελεύθερη αγορά, την ανταγωνιστικότητα. (Συνθήκη Μάαστριχ). Άρα για να στηρίξεις τη ντόπια βιοτεχνία χρειάζεται να αναπτύξεις πλουτοπαραγωγικούς τομείς προς όφελος της κοινωνίας σε μια λαϊκή οικονομία. Αλλά για να παράγεις και να βγάλεις στην αγορά φθηνά & ποιοτικά τρόφιμα πρέπει να κοινωνικοποιήσεις τις καπιταλιστικές μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο. Να βάλεις την επιστήμη στο χωράφι.
     Τέλος καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να συνεδριάσουν άμεσα τα σωματεία τους και να καλέσουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό το ωράριο για μέτρα ανακούφισης από την κρίση.
Να μπουν μπροστά για να μην πληρώσει κανείς τα χαράτσια. Να μην αφήσουμε κανένα συνάδελφο με κομμένο ρεύμα.»