14 Νοε 2011

Καρατόμηση Χατζηγάκη μετά τις αναφορές σε «ακροδεξιά σταγονίδια»


Οι αναφορές του Σωτήρη Χατζηγάκη σε «ακροδεξιά σταγονίδια», που - όπως είπε - επιχειρούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να δει την πόρτα της...
εξόδου από την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.


"Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της "λαϊκής δεξιάς" προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας", είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, στο περιστύλιο της Βουλής, συμπληρώνοντας πως: "Η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο, εθνικό, αστικό, ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει μέσα της και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά, έχει επίσης και μεσαίο χώρο. Η Ν.Δ. αυτή είναι, όπως την οικοδόμησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και δεν θ' αφήσουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της".


Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη".


Παράλληλα, σημείωσε, ότι "η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη "τάσεων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική".


Ο Αντ. Σαμαράς γνωστοποιεί, επίσης, ότι παραπέμπει τον Σωτ. Χατζηγάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.


Το περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση διαγραφής του βουλευτή Τρικάλων, λέγοντας πως είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας του κόμματος, την είχε αμφισβητήσει και της ζητούσε να επιδείξει πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: enet.gr