15 Νοε 2011

Φρένο στις αλλαγές για τα ταξί


"Παράθυρο" για αλλαγές στο νομοσχέδιο του Γιάννη Ραγκούση για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, με ενδεχόμενη ισχύ ακόμα και των πληθυσμιακών κριτηρίων, άφησε χθες ο νέος υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης...


Ο κ. Βορίδης σε χθεσινές του δηλώσεις επεσήμανε ότι θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου και του αιτήματος των πληθυσμιακών κριτηρίων ως προϋπόθεσης για την έκδοση νέων αδειών.

Τόνισε, μάλιστα, πως "η χώρα έχει την υποχρέωση να απελευθερώσει το επάγγελμα του μεταφορέα", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "το περιεχόμενο της απελευθέρωσης δεν υπάρχει στο Μνημόνιο". Ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, ο κ. Βορίδης μιλώντας στο "Εθνος" επεσήμανε πως "Θα τα σκεφτούμε όλα αφού πρώτα διευκρινιστεί με αντικειμενική μελέτη ποιες επακριβώς είναι οι διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα".

Η νέα ηγεσία του υπουργείου, πάντως, τις προσεχείς ημέρες και προκειμένου να καταλήξει στο ζήτημα των ταξί αναμένεται να μελετήσει λεπτομερώς τόσο το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση, ο οποίος είχε απορρίψει τα πληθυσμιακά κριτήρια, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο είχε ετοιμάσει ο Δημήτρης Ρέππας για την απελευθέρωση του κλάδου και όριζε πληθυσμιακά κριτήρια.
Φρένο στις αλλαγές για τα ταξί

Η απάντηση Ολι Ρεν
Παράλληλα, θα μελετηθεί και η απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, Ν. Σαλαβράκου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "στο Μνημόνιο Στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Επιτροπής δεν γίνεται ρητή μνεία της απελευθέρωσης των αδειών ταξί". Η απάντηση του επιτρόπου είχε γίνει αφορμή επίθεσης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη εναντίον του κ. Ραγκούση, ο οποίος, πάντως, είχε κάνει λόγο για "αποσπασματική χρήση και αυθαίρετη ερμηνεία" των λεγομένων του επιτρόπου από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.


το Εθνος