5 Οκτ 2011

Τρόικα προς Ν.Δ. : Καμία διαπραγμάτευση


Τίτλοι τέλους έπεσαν στο "γαλάζιο όνειρο" περί επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου. Ο σχεδιασμός της ΝΔ, στον οποίο είχε επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά ο Αντ. Σαμαράς, φαίνεται ότι τελείωσε πριν καν υπάρξει απόπειρα υλοποίησης....



Η τρόικα, απορρίπτοντας και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας έτσι όπως την εννοεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστειλε σαφές μήνυμα στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν είναι διατεθειμένη καν να συζητήσει περί αλλαγής των όσων έχει συμφωνήσει η χώρα, κάτι που έγινε πλέον σαφές και στους αξιωματούχους του κόμματος που συμμετείχαν στην τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας.


Η "κόκκινη κάρτα" που δέχθηκε η ΝΔ, το απόγευμα της Δευτέρας, δεν είναι η μόνη.


Η τρόικα έχει απορρίψει, το τελευταίο διάστημα, όλες τις βασικές θέσεις της ΝΔ, έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Ζάππειο αλλά και στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα οι δανειστές μας έχουν πει:


   
Οι θέσεις αυτές είναι γνωστές στη ΝΔ, και το γεγονός που προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτηματικά είναι το γιατί -εφόσον γνωρίζουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι αδύνατη- τα στελέχη του κόμματος εξακολουθούν να βασίζουν όλη τους την πολιτική σε ένα απολύτως έωλο σχέδιο.




Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, επανέλαβε ότι το κόμμα του επιμένει στην εργασιακή εφεδρεία και πως ως κυβέρνηση θα το επαναδιαπραγματευτεί.


Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας δε, όπως είναι ο Ν. Νικολόπουλος, προχωρούν και ένα βήμα περισσότερο επιμένοντας ότι για τη ΝΔ δεν θεωρούνται απολυμένοι όσοι τεθούν σήμερα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, όπως προβλέπει η διαδικασία της κυβέρνησης.




Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, παρότι κατά το παρελθόν είχε εκφράσει ενστάσεις για την τακτική του κ. Σαμαρά, χθες στήριξε τις θέσεις της ΝΔ, υποστηρίζοντας ούτε λίγο  ούτε πολύ ότι η τρόικα δεν συμφώνησε με τη ΝΔ για να μην "αδειάσει" την κυβέρνηση.


"Αν φτάναμε στο σημείο να άδειαζε η τρόικα την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεστε σήμερα θα είχαμε ένα μείζον πολιτικό γεγονός και θα είχαμε απαρχή τεράστιων εξελίξεων", τόνισε χαρακτηριστικά.


Διαφοροποίηση
Αιχμές από Βαρβιτσιώτη

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της ΝΔ εξαπέλυσε χθες ο κ. Ι. Βαρβιτσιώτης. Ο πολύπειρος πολιτικός, σε δηλώσεις του (ΕΡΑ), είπε ότι ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε η αντιπολίτευση ακούει τις έμπειρες φωνές".


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί αποφεύγει τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα και να βοηθήσει με τη δική του γνώση, απάντησε: "Ο κόσμος έχει τόσο πολύ ζαλιστεί, ώστε τι να ακούσει παραπάνω; Κανείς δεν τις ακούει (αυτές τις φωνές). Λυπάμαι που το λέω. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο κόσμος. Εχει βαρεθεί να ακούει φωνές". Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει δημόσια την ένστασή του με την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς.


Κατά το παρελθόν, είχε δηλώσει ότι "όλοι στη ΝΔ είναι καραμανλικοί", ενώ είχε εξαπολύσει βολές κατά των συνεργατών του κ. Σαμαρά, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει "νεοπαγείς Ηρακλειδείς".


το εθνος