10 Σεπ 2011

Μαφία


Του Δημήτρη Δανίκα
Εντελώς τυχαία έπεσα χτες σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή. Οπου δύο συνάδελφοι, υποτίθεται σοβαροί,  κουβέντιαζαν έτσι στην ψύχρα, ως εξής:
Διαβάζω - λέει ο πρώτος - ότι η ΑΕΚ χρωστάει καμμιά εκατοσταριά εκατομμύρια  σε ληξιπρόθεσμες...
οφειλές προς το Δημόσιο.

Απαντάει ο άλλος. Μα απ' όσο ξέρω αυτές οι οφειλές ρυθμίστηκαν (που πάει να πει χαρίστηκαν).
«Ναι», λέει  ο πρώτος... «Ομως ο συντάκτης του άρθρου δεν το γράφει αυτό».
«Κακώς», αποφαίνεται  κατηγορηματικά, σχεδόν χλευαστικά ο δεύτερος.

Ετσι, λοιπόν, στην ξεπέτα δύο συνάδελφοι, υποτίθεται στην ρητορική εντελώς αφοριστικοί για τα στημένα παιχνίδια και την μαφία που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χαρίζουν  εκατό εκατομμύρια και άλλα τόσα σε υπόλοιπες ομάδες, προκειμένου να λαμβάνουν το μεροκάματό τους μετατρέποντας κι αυτοί, στο μερίδιο που τους αναλογεί, τα κεφάλια των ακροατών σε τόπια, ποδοσφαιρικά γήπεδα, χουλιγκανισμό και βαρβαρότητα.

Δηλαδή, το ξέφρεγο αμπέλι με την ονομασία Ελλάντα, ενώ τραμπαλίζεται στον γκρεμό της καταστροφής, αρκετοί εξ υμών και ημών, ταγμένων τάχα μου στην αντικειμενική πληροφόρηση και τον σχολιασμό, απαιτούμε την ρύθμιση χρεών που βούτηξαν και καταβρόχθισαν μερικοί μεγαλοπαράγοντες, ανάμεσά τους κάποιοι που καταζητούνται και που έχουν δαπράξει κακουργήματα. Να χαρίσουμε τα χρέη της μαφίας δηλαδή.

Ο κοσμάκης στενάζει. Η Τρόικα μαστιγώνει. Το ελληνικό κεφάλαιο απαξιώνεται. Το Χρηματιστήριο γκρεμίζεται. Η ανεργία θα φτάσει και το 25%. Οι επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμούς πολυβόλου. Και παρ'όλα αυτά, εκεί εμείς στην καρακοσμάρα μας, στην μπάλα μας, την διαχρονική, επικών διαστάσεων μαλακία μας.
Ε όχι, λοιπόν. Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση, και ο κόσμος θα την χειροκροτήσει, είναι εδώ και τώρα να δημεύσει τις περιουσίες όλων αυτών των αχρείων που κυβέρνησαν την ομάδα μου, δηλαδή την ΑΕΚάρα μου.
Κλείστε τους. Σφραγίστε τους. Πάρτε ακόμα και τις περισκελέες τους. Διαπομπεύστε τους.

Και μαζί μ' αυτούς όλους όσοι χρωστάνε και ρημάζουν τον τόπο για να τροφοδοτούν με περισσότερο ξίγκι τις σαπιοκοιλιές τους. 
Οπως θά' λεγε - μεταφορικώς - και ο Κλιντ Ιστγουντ: «Kill the sons of bitches!»

ΠΗΓΗ: tovima.gr