4 Σεπ 2011

Στήριξη απο τη ΝΔ αναζητά τώρα ο Τατούλης για τις εκλογές στην ΕΝΠΕ


Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της   επίσημης  επιλογής του κυβερνώντος κόμματος για τις εκλογές στην ΕΝΠΕ, στην  οποία μέχρι πρότεινος υπολόγιζε,  ο Περιφέρειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πραγματοποιεί τώρα αλλαγή πολιτικής πλεύσης, επιδιώκοντας στην άτυπη στήριξη του κόμματος της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης  και του Αντώνη Σαμαρά..
Η διαρροή πληροφοριών απο την Αρκαδική πρωτεύουσα λέει πως ο η ΝΔ παρά τις διαφωνίες πολλών στελεχών της, θα "επενδύσει" τελικώς στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, "δια της σιωπής" εφαρμόζοντας εκείνη αυτή την φορά  το επιτυχές  πείραμα του Γιώργου Παπανδρέου στις περιφερειακές εκλογές..

Εαν αυτό συμβεί οι εκλογές για την ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν στα χαρακώματα του δικομματισμού,όσο κι αν επιδιώξει ο "ανεξάρτητος" Τατούλης να απεμπλακεί λεκτικώς απο μια τέτοια κατάσταση, στην οποία ο ίδιος έχει στοχεύσει.

Οι κομματικοί υπολογισμοί επομένως φέρνουν πολύ κοντα ένα τέτοια ενδεχόμενο στήριξης,χωρίς βεβαίως να μπορούν να καρπωθούν μια καθαρή  νίκη γαλάζια στην Περιφέρεια ,ή να εντάξουν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ως γαλάζιο παικτη στην πολιτική σκακιέρα.



Πάντως οι ζυμώσεις γίνονται και τα πρώτα διαπιστευτήρια του Περιφερειάρχη στη ΝΔ ήρθαν με αφορμή την χθεσινή  ομιλία του στο ΠΕΣΥΠ και την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβερνητική πολιτική .

Ο κύριος Τατούλης μίλησε  για "έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, χωρίς δηλαδή την πολίτική ανάπτυξης που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του"  

Πολλές φορές σημείωσε ο Πέτρος Τατούλη, "λαμβάνονται πρωτοβουλίες άλλα πολιτικά οι κυβερνήσεις δεν υποστηρίζουν αυτό το θεσμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική που θα αφήσει το νέο θεσμό σε αδύναμη θέση". Προετοιμαζόμαστε σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης, "στα πλαίσια του νόμου σε αυτόνομη παρουσία στα διεθνή φόρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελεί τον μονό θεσμό που θα οδηγήσει τη χώρα να βγει  από την κρίση.
Το μέλλον της χώρα μας βρίσκεται στην προοπτική της Ευρώπης και είμαστε πεπεισμένοι ότι κρίση δημιουργεί ευκαιρίες",  υπογράμμισε πριν αποχαιρετήσει την Πολωνή πολιτικό Ντανούα Χούμπνερ, ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας ότι "ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα κάνει την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια περιφέρεια στην οποία οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, το μέλλον του τόπου το έχουν στα χέρια τους οι πολίτες".



φωτογραφίες (EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) //