14 Σεπ 2011

Ανέτοιμος Ολυμπιακός, φυσιολογική ήττα από τη Μαρσέιγ


Γρουσούζικη η μέρα (Τρίτη και 13) της φετινής ευρωπαϊκής πρεμιέρας για τον Ολυμπιακό. 
Σ' ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη οι πρωταθλητές Ελλάδος ηττήθηκαν με 0-1 από τη Μαρσέιγ και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη για την ομάδα...

EUROKINISSI-ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Αργεντινός Λούτσο Γκονζάλες στο 51ο λεπτό “σκότωσε” τα όνειρα του (ανέτοιμου) Ολυμπιακού, που θα ταξιδέψει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Οι Άγγλοι στο άλλο ματς του 6ου ομίλου έφυγαν με ισοπαλία (1-1) από το Ντόρτμουντ.

Ο Ολυμπιακός, μπορεί να ξεκίνησε ορμητικά και με διάθεση να τρέξει και να πιέσει, ωστόσο, μετά το εικοσάλεπτο “ξεφούσκωσε” και εγκλωβίστηκε στο πρέσινγκ της γαλλικής ομάδας. Χωρίς ρυθμό και κίνηση, ήταν εμφανής η έλλειψη επίσημων αγώνων, απέναντι σε μια σαφέστατη πιο έτοιμη Μαρσέιγ που μετράει 5 ματς (έστω χωρίς νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα).

Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες κλειδιά, όπως ο Τοροσίδης και ο Φουστέρ βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά, ενώ νέα πρόσωπα όπως ο Γέστε, Αμπντούν και ο Φέισα δεν έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα.
Η γαλλική άμυνα αισθάνθηκε περισσότερο τον Μιραλάς, αν και σε αρκετές περιπτώσεις ο Βέλγος επιχείρησε να τα κάνει όλα μόνος του χωρίς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Με την είσοδο των Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ δεν άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού που σ' όλο το ματς δημιούργησε καλές ευκαιρίες (21' Μιραλάς, 75' Τζιμπούρ).

Ο δημιουργικός Σεϊρού, ο σκόρερ Λούτσο Γκονζάλες που κυριάρχησε στο κέντρο, ο ταχύτατος Αμαλφιτάνο και ο εξαιρετικός ανασταλτικά Ντιαβαρά έκαναν τη διαφορά στη Μαρσέιγ που προειδοποίησε στο 37' με το δοκάρι του Ρεμί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Φέισα (67' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Φουστέρ (67' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Μιραλάς
ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Τραορέ, Ν'Κολού, Μορέλ, Βτιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού (82' Φανί), Λούτσο Γκονσάλες (79' Καμπορέ), Αμαλφιτανό, Ρεμί (68' Ζ.Αγιού)

Αποτελέσματα και σκόρερ της πρώτης αγωνιστικής:

Γκενκ-Βαλένθια  0-0
Τσέλσι-Λεβερκούζεν  2-0 (67' Νταβίντ Λουίζ, 93' Μάτα)
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ  0-1 (51' Λούτσο Γκονσάλες)
Ντόρτμουντ-Άρσεναλ  1-1 (88' Πέρισιτς - 42' φαν Πέρσι)
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ  2-1 (28' Χουλκ, 51' Κλέμπερ - 12' Λουίζ Αντριάνο)
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης  2-1 (73' Μαντούκα, 75' Αΐλτον - 63' Ζιριανόφ)
Μπαρτσελόνα-Μίλαν  2-2 (36' Πέδρο, 50' Βίγια - 1' Πάτο, 92' Τιάγκο Σίλβα)
Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ  1-1 (45' Μπάκος - 69' Ρενάν Μπρεσάν)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι
Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βιγιαρεάλ-Μπάγερν
Λιλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ίντερ-Τραμπζονσπόρ
Βασιλεία-Οτελούλ Γκαλάτι
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ρεάλ Μαδρίτης
Άγιαξ-Λιόν

ΠΗΓΗ: enet.gr