14 Σεπ 2011

Παραίτηση Ετιγκερ ζητούν 150 ευρωβουλευτές για τις δηλώσεις του περί μεσίστιων σημαιών


Την παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ, για τις πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες πρότεινε οι σημαίες των υπερχρεωμένων μελών της ευρωζώνης να κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια της Ενωσης, ζήτησαν με επιστολή τους 150 ευρωβουλευτές....

Παραίτηση Ετιγκερ ζητούν 150 ευρωβουλευτές


Ο Γ. Ετινγκερ είχε προτείνει να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, μπροστά στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι 150 βουλευτές σημειώνουν ότι σε περίπτωση που η πρόταση Ετιγκερ υλοποιούνταν θα αποτελούσε "σύμβολο, και μάλιστα ισχυρό, μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είχε χάσει από το οπτικό της πεδίο όλες της τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της".

"Κανένα από αυτά δεν αφήνει χώρο για συμβολική ταπείνωση ευρωπαϊκών εθνών, ανεξάρτητα από τα διοικητικά, δημοσιονομικά ή άλλα αμαρτήματα που οι κυβερνήσεις τους έχουν ενδεχομένως διαπράξει", επισημαίνουν.

Επίσης, εκφράζουν την εκτίμηση ότι "όποιος προτείνει να το αλλάξουμε αυτό, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και είναι ακατάλληλος για Ευρωπαίος Επίτροπος".

Η πρωτοβουλία για τη σύνταξη της επιστολής ανήκει στο Πορτογάλο ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ρούι Ταβάρες.

το Έθνος