18 Ιουλ 2011

Δήμαρχος και κάτοικοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποθήκη χημικών στο Σουσάκι


Με ένταση ξεκίνησε το Περιφερειακό συμβούλιο, λόγω της παρουσίας του δημάρχου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη και πολιτών του δήμου, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στη Τρίπολη για να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση αποθήκης χημικών στην περιοχή Σουσάκι....

Δημοτική αρχή και κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εγκριση του θέματος απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου,ζητώντας απο τον Περιφερειάρχη να λάβει  πρωτοβουλία πολιτική και να πάρει πίσω την υπογραφη του.
Ο κύριος Τατούλης τόνισε πως για να παύσει το θέμα της εγκατάστασης θα πρέπει να ανακληθεί η ΜΠΕ απο το υπουργείο Περιβάλλοντος και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δικαιωθεί η αίτηση αναστολής που έχει κάνει ο δήμος στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την μη νομιμότητα της απόφασης. 
Ένα άλλο ενδεχόμενο ανακλησης της ΜΠΕ είναι να δικαιωθεί η αίτηση του δήμου στο ΣτΕ ..
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως πως η αιρετή περιφέρεια δεν θα μπορούσε να μπει στην ουσία της επένδυσης γιατί η αδειοδότηση ήταν μονόδρομος ..
Οι παρευρισκόμενοι πολίτες αποδοκίμασαν την "ουδέτερη" σταση του σε άλλες περιπτώσεις μαχητικού Περιφερειάρχη και μέχρι αυτή την στιγμ΄η που συνεχίζεται η συζήτηση υπάρχει ένταση ...