28 Ιουλ 2011

Γιατί η κυβέρνηση κάλεσε εσπευσμένα τον Τατούλη σήμερα στην Αθήνα; Η άλλη όψη του νομίσματος


Προηγουμένως αναφερθήκαμε στην συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων,όπου είχε κληθεί και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης .Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας,το οποίο αναρτήσαμε,η διυπουργική υοθέτησε πλήρως το σχέδιο Τατούλη.
Το blog "Καλημέρα Αρκαδία"....
αναρωτιέται,έχοντας συγκεκριμένη πληροφόρηση, γιατί εκλήθη σήμερα ο Περιφερειάρχης στην Αθήνα..Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής :

 Σήμερα, συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρού Πάγκαλου. Αντικείμενο αυτής της συνεδρίασης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν Υφυπουργοί της Κυβέρνησης και φυσικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το σχέδιο του και η Διυπουργική υιοθέτησε τις απόψεις του.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Αρχικά, να αναφέρουμε ότι το σχέδιο του για τα σκουπίδια, ο Περιφερειάρχης, το έχει παρουσιάσει στη Διυπουργική, από τον περασμένο Φεβρουάριο (διαβάστε εδώ). Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, σήμερα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης κλήθηκε εκτάκτως στην Αθήνα, διότι στη Διϋπουργική γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα σκουπίδια και φοβούνται ότι θα αρχίσουν τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία η Ελληνική Κυβέρνηση.
Στη Διυπουργική θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα ...
στην περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τα απορρίμματα και σήμερα ζήτησαν από τον Τατούλη να επιταχύνει τους ρυθμούς και να παρουσιάσει αποτελέσματα, το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, του εξήγησαν ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν μπορεί να γίνει μόνο από την Περιφέρεια, αλλά πρέπει να προχώρηση αυτή η διαδικασία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Συγκεκριμένες αποφάσεις δεν πάρθηκαν σήμερα, ενώ τονίστηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα κληθεί ξανά ο Περιφερειάρχης, σε συνεργασία της Διϋπουργικής.