28 Ιουλ 2011

Υπουργικό: Κατήργησαν τον Πάγκαλο - στον Βενιζέλο οι συγχωνεύσεις


Επιτάχυνση των διαδικασιών και της διυπουργικής συνεργασίας για τη συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση δεν ελήφθησαν...

τελικές αποφάσεις, όμως ανατέθηκε ο συντονισμός του προγράμματος στον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έτσι παίρνει τη σχετική αρμοδιότητα από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συγχώνευσης - κατάργησης αφορά την εκτέλεση των αποφάσεων που είχαν δρομολογηθεί από τον κ. Πάγκαλο και οι οποίες αφορούν συνολικά 38 δημόσιους οργανισμούς και περί τους 7.000 εργαζομένους.

Οπως έχει ήδη  δηλώσει ο κ. Βενιζέλο, η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για την κατάργηση των 27 πρώτων οργανισμών και φορέων, θα περιληφθεί υπό μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να έχει ψηφισθεί έως τις 5 Αυγούστου.

Ως προς την τύχη των εργαζομένων στους οργανισμούς αυτούς το υπουργικό συμβούλιο δεν έλαβε αποφάσεις, πάντως κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να δηλώσουν κατηγορηματικά αν πρόκειται να γίνουν απολύσεις ή όχι. «Η απόφαση για τις συγχωνεύσεις δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην κάτι τέτοιο», δήλωσε κυβερνητική πηγή και προσέθεσε ότι ούτως ή άλλως υπάρχουν οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου και το δεδομένο της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 11 αποχωρήσεις, που μπορεί να γίνει και 0 προς 11.

Με βάση την εξουσιοδότηση που έδωσε το υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Βενιζέλος ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα διμερείς επαφές και συνεννοήσεις με τους υπουργούς για τους υπό συγχώνευση οργανισμούς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνουν ανακοινώσεις έως το τέλος του Αυγούστου, ενώ νωρίτερα αναμένεται η δημοσιοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, όπου φημολογείται ότι εξετάζεται ακόμη και η συγχώνευσή της με το ΑΠΕ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα οικονομικού εξορθολογισμού.




το βημα on line