29 Ιουλ 2011

Κύριε δήμαρχε ..κάποιον ξεχάσατε στην ανακοίνωση σας !


Και αφού το πολεμικό μουσείο στην Κόρινθο είναι πλέον γεγονός, όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του δήμου Κορινθίων, καλό θα ήταν να αναφερθεί η δημοτική αρχή και στο συμπολίτη μας υπουργό Εθνικής Άμυνας που βοήθησε προς την υλοποίησή του. Κατανοούμε πως σε αυτήν την χρονική συγκυρία...
το να αναφέρονται οι τοπικοί μας άρχοντες σε πολιτικά πρόσωπα, χαρακτηρίζεται λίγο "ντεμοντέ" και παρακινδυνευμένο, αλλά σαφώς θα πρέπει να έχουν και το πολιτικό σθένος να αναφέρονται σε όλους όσους συνέδραμαν σε κάτι καλό για τον τόπο..
Τον περασμένο Οκτώβρη η δημοτική αρχή με δελτίο τύπου έτσι ανακοίνωνε την ίδρυση του Πολεμικού μουσείου:

"Είχαν αίσιο τέλος οι πολλές και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του πολεμικού Μουσείου στη Κόρινθο. Γι΄αυτό το λόγο, υποδέχεται με μεγάλη χαρά την αναγγελία  του Υπουργού μας κ. Πάνου Μπεγλίτη για την έναρξη των  εργασιών της δημιουργίας  του στη πόλη μας.
Η Δημοτική Αρχή  θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη της δημιουργίας του Πρώτου Πολεμικού Μουσείου στο Δήμο μας για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να ενημερωθούν οι νεώτεροι την ιστορία του τόπου μας. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί  η ιστορική μας κληρονομιά και θα καταστεί η αναβαθμισμένη Κόρινθος σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών."




Και για του λόγου το αληθές μας παρουσίαζε και την επιστολή του Κορίνθιου υπουργού:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕθΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ    Αρ.ΤΤρωτ:~.Επιστ/ΑΣ 177 ΑΝΑΤΤΛΗfΩΤΗΣ ΥΤΤΟΥΡΓΟΣ
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίού 2010

Προς: κ. Αλέξανδρο ΤΤνευματικό Δήμαρχο Κορινθίων

Σε απάντηση της από 21 Ιουλίου 2010 επιστολής σας, με την οποία ζητήθηκε η ίδρυση Πολεμικού Μουσείου στον 1° όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κορίνθου, σας γνωρίζω τα παρακάτω:
•    Κατόπιν εντολής μου εξετάστηκε από τις αρμόδιες. υπηρεσίες του Γενικού Επιτεπείου Στρατού (ΓΕΣ) η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματός σας.
• Σύμφωνα με το ΓΕΣ είναι δυνατή η ίδρυση Στρατιωτικού Μουσείου στη ΛΑΦ Κορίνθου με εκτιμώμενο κόστος ύψους 87.500 Ευρώ (για τη διαμόρφωση του 1°" ορόφου της ΛΑΦ),
• Δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της έλλειψης πιστώσεων, Θα υπάρξει συνδρομή της Σχολής Μηχανικού στις απαιτούμενες εργασίες και θα πραγματοποιηθεί τεχνοοικονομική μελέτη διαμόρφωσης του υπάρχοντος χώρου, μετά το πέρας της οποίας θα υπάρξει ενημέρωσή σας και θα αναζητηθούν οι τρόποι κάλιχμης του κόστους της δαπάνης.
Κλείνοντας Θα ήθελα να σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην

επίλυση θεσμικών αιτημάτων του Δήμου Κορινθιων.

  Τον Ιούλιο του 2011 τι συνέβη;