13 Ιουν 2011

Λοιμώδη νοήματα: www.Golfland.gr. Του Γιάννη Καλαϊτζή

Το αιμορραγικό στέλεχος Ε. coli, που πανικοβάλλει την Ευρώπη, είναι ευλογία για την ανάπτυξη της χώρας μας, αφού η καταστροφή της παραγωγής.... οπωροκηπευτικών θα αποδείξει και πάλι πως ο τουρισμός παραμένει η ατμομηχανή της οικονομίας.

Και, πέραν της επωφελούς πανευρωπαϊκής επιδημίας που προκάλεσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, η εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ, η κατάρρευση του δεσποτικού καθεστώτος της Τυνησίας, η αιματηρή άνοιξη της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης οφείλονται στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργού κ. Γερουλάνου και του υφυπουργού κ. Νικητιάδη.

Για τούτο ο εν λόγω υφυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία» χαιρετίζει τα γεγονότα της βορείου Αφρικής και τη συνακόλουθη αύξηση των επισκεπτών που παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας.
Και λογικά φλέγεται από ενθουσιασμό ο κ. Νικητιάδης, αφού σε μια συζήτηση 800 λέξεων για την πριν από αυτόν πολιτική του υπουργείου καταγράφονται διαπιστώσεις όπως: «έχουμε ένα χρυσωρυχείο, τον τουρισμό, που ποτέ δεν καταλάβαμε», «η βαριά βιομηχανία της χώρας που παραμελήθηκε», «δεν υπήρξε στο παρελθόν σωστός προγραμματισμός», «δεν υπήρξε ούτε στρατηγική, ούτε πολιτική, ούτε τακτική» και παρακάτω «πάνω από μία δεκαετία δεν έχει γίνει τίποτα», «έχουμε όντως τεράστια προβλήματα» και τέλος «δεν θα δούμε καρπούς φέτος».
Για τούτο οργανώθηκε η χρεοκοπία της χώρας, η διάλυση της οικονομίας και η εξαθλίωση των Ελλήνων, ούτως ώστε μέσα στη γενική κατήφεια η απογοητευτική κατάσταση της «βαριάς βιομηχανίας» να λάμψει ως αισιόδοξο κυβερνητικό επίτευγμα.


Αγαπητοί αναγνώστες, ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τις λαμπρές παραδόσεις του λαού μας. Ανεπηρέαστοι από σχολικές εορτές, τους πανηγυρικούς της ημέρας και τις πολεμικές επετείους, μια ματιά στα ιστορικά εγχειρίδια με νηφάλια σκέψη θα μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε κατά λάθος ή στην τύχη. Ουδείς επιθυμούσε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Αμέσως μετά τον θρίαμβό του, ο Κόδριγκτων έπεσε σε βαριά δυσμένεια. Ο επόμενος «λόγος του βρετανικού θρόνου» όσον αφορά το Ναυαρίνο περιείχε τη φράση: «Ας μη μιλήσουμε για αυτό το ατυχές γεγονός».

Ο μελετητής του ελληνικού τουρισμού, κ. Μιχάλης Νικολακάκης, μας πείθει πως οι βάσεις της βαριάς βιομηχανίας της χώρας χτίστηκαν κατά λάθος ή στην τύχη.
Ενα κράτος βαρόνων, μαρκησίων και πριγκίπων, όπως ήταν το ελληνικό μετά τον εμφύλιο, περίμενε το διεθνές τζετ-σετ στα «Ξενία», στο «Μον-Παρνές» (το Σαν-Μουνί του Καραμανλή) και στο Λαγονήσι, αλλά κατέφθασαν με οτοστόπ οι τουρίστες με το σακίδιο, για τις ανάγκες των οποίων άνοιξαν τα «ρουμς του λετ». Τη συνέχεια ανέλαβαν οι χουντικοί και οι δάσκαλοι του κ. Παμπούκη.
Και όπως οφείλεται στην τύχη η αντικατάσταση της «Ξανθής αγαπημένης Παναγιάς» από τον δαιμόνιο κ. Νικητιάδη (οφείλεται στα χρέη του κ. Βοσκόπουλου) σε δυσμενείς μεταθέσεις αποδίδουμε την παρουσία των κ.κ. Αβραμόπουλου και Σπηλιωτόπουλου στο εν λόγω υπουργείο.
Με το αυτό οργανωτικό πνεύμα και έως ότου ο τουρισμός της Β. Αφρικής εξοντωθεί οριστικά, ο κ. Νικητιάδης κάπου στο Westfield μοιράζει στους επισκέπτες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας: μπίρες, γιαούρτια και τρύπες του γκολφ.


Το «Golfland» εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της κ. Νέλλης Ψαρρού (δείτε το από αύριο-μεθαύριο στη διεύθυνση www.golfland.gr) μας πληροφορεί πως οι τρύπες του γκολφ χρησιμεύουν ως πολλαπλασιαστικό υλικό της γης του αγοραστή, όπως συνέβη στη Μαγνησία. Πράγματι, η γη που πούλησε η Μητρόπολη Δημητριάδος -1.300 στρέμματα περίπου - έως ότου καταλήξει στην «Ντόλφινγκ Κάπιταλ», αυξήθηκε στα 3.000 στρέμματα χάρη στις τρύπες του γκολφ.


Και εκτός από τη γη οι τρύπες του γκολφ πολλαπλασιάζουν και το νερό. Στον Ρωμανό της Πύλου, εκεί όπου το νερό αδυνατούσε να ξεδιψάσει κατοίκους και καλλιέργειες, χάρη στις τρύπες, το ίδιο νερό φτάνει και περισσεύει να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτές και να υδρεύσει τρία γήπεδα γκολφ και την Costa Navarino, μια νέα πόλη της ιδιωτικής πολεοδομίας και της μονοπωλιακής νομοθεσίας, τους 1.500 κατοίκους της, τρία ξενοδοχεία, τους επισκέπτες και το προσωπικό που τους υπηρετεί.

Και εφόσον το Σύνταγμα της χώρας σάς δημιουργεί προβλήματα, ένα άλλο Σύνταγμα θα ισχύει για σας, εάν στην ιδιοκτησία σας φυτέψετε τρύπες του γκολφ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, φέρ' ειπείν, κηρύσσει παράνομες και καταχρηστικές τις προς όφελός σας αναγκαστικές απαλλοτριώσεις; Οι τρύπες του γκολφ θα αναστείλουν επ' αόριστον την εφαρμογή της απόφασης.
Σημειώστε επίσης ότι, σε εποχή επικείμενης οικονομικής καταβαράθρωσης, οι τρύπες του γκολφ επιδοτούνται. Πολλαπλασιάστε 18 τρύπες επί 3 γήπεδα γκολφ και με το γινόμενο διαιρέστε 300 εκατομμύρια ευρώ για να βρείτε με πόσα χρήματα επιδοτείται η τρύπα.
Για την επιτυχία του εγχειρήματος χρηματοδοτούνται επίσης ο όλεθρος της τοπικής ορνιθοπανίδας, η δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος (έμβια όντα δεν υφίστανται στα γήπεδα γκολφ) και η αμετάκλητη εξαφάνιση των πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής.

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεών σας θα παραστεί ο άξιος υφυπουργός τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

 Γελοιογραφία και κείμενα του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ www.gianniskalaitzis.gr
 ΠΗΓΗ: enet.gr