8 Ιουν 2011

«Αδειάζει» ο Ρέππας την Περιφέρεια για το αεροδρόμιο!


 -Δεν πρόκειται να διατεθούν πόροι απο την Πολιτεία αυτήν ειδικά την περίοδο
  Επιχειρήματα, διαβεβαιώσεις, δεσμεύσεις. Όλα ακούστηκαν ετούτες τις ημέρες για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και την μετατροπή του σε μεικτό. Υπέρ τάχθηκαν επιχειρηματίες..

και επιμελητήρια απ όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, κάποιες ενστάσεις είχαμε για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και το μέλλον του για να φτάσουμε εν τέλει στην πολιτική απόφαση του Περιφερειακού αεροσρομίου γι αυτήν την μετατροπή με την δέσμευση πάντα του Περιφερειάρχη πως παράλληλα θα υπάρξει και μέριμνα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα τα οποία εκκρεμούν σε αυτό.
Μετά την πολιτική αυτή απόφαση ήρθε η δήλωση Λυκουρέντζου ο οποίος ουσιαστικά διεκδίκησε την «πατρότητα» της 1ης ιδέας όταν μάλιστα οι άλλοι περιφρονούσαν και απαξίωναν. Σήμερα ήρθε η δικαίωση ανέφερε ο Αρκάς Βουλευτής, όλοι ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον… Ρέππα!
Ο έτερος Αρκάς Βουλευτής και Υπουργός Υποδομών, ακούγοντας τα όσα διαδραματίζονται στην Περιφέρεια για το αεροδρόμιο έσπευσε να αποκαταστήσει την τάξη και να επαναφέρει τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Κοινώς κάνει λόγω για μια μετατροπή ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και για δηλώσεις, αποφάσεις και τοποθετήσεις οι οποίες εξυπηρετούν εντυπώσεις και τίποτα άλλο. Σ αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων ο ίδιος ,μέσα από γραπτή ανακοίνωσή του, αρνείται να μετάσχει!

Η ανακοίνωση Ρέππα

«Το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο Δημήτρης Ρέππας το έθεσε πρώτος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το θέμα παραμένει. Ως αρμόδιος Υπουργός δεν πρόκειται να το χειριστεί με τρόπο επιπόλαιο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχει αποδείξει ότι οι εντυπώσεις δεν τον ενδιαφέρουν. Όλα εξαρτώνται από τη μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών.
Το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει πόρους, ιδίως αυτήν την περίοδο για ένα ακόμη αεροδρόμιο. Έχει κάθε συμφέρον όμως, να αξιοποιήσει τα δικαιώματά του σε αυτή τη σημαντική υποδομή, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και αξιόπιστους επενδυτές.
"

Arcadia portal