8 Ιουν 2011

Το Υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε την πώληση του 10% του ΟΤΕ


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση πώλησης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).
Η ανακοίωση αναφέρει ότι η Διυπουργική Επιτροπή....

Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) αποφάσισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών, άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου να ζητήσει από την Deutsche Telekom να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο της σύμβασης πώλησης μετοχών.

Όπως τονίζεται, η άσκηση του δικαιώματος πώλησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σύμβαση, ήτοι μέσω της αποστολής προς την Deutsche Telekom της σχετικής αναγγελίας ασκησης δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών.

Η ΔΕΑΑ ενέκρινε το σχέδιο αναγγελίας άσκησης δικαιώματος και εξουσιοδότησε τον υπουργού Οικονομικών για την αποστολή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2011.

Ολόκηρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

Η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) αποφάσισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών, άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου να ζητήσει από την DEUTSCHE TELEKOM AG (DT) να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών. Η άσκηση του Δικαιώματος Πώλησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Σύμβαση Πώλησης Μετοχών, ήτοι μέσω της αποστολής προς την DT της σχετικής Αναγγελίας Άσκησης Δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών.

Η ΔΕΑΑ ενέκρινε το σχέδιο Αναγγελίας Άσκησης Δικαιώματος και εξουσιοδότησε τον Υπουργού Οικονομικών για την αποστολή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2011.

Τα Νέα on line