10 Ιουν 2011

Άμεση η αντίδραση του δήμου Κορινθίων σε εγκατάσταση επιβλαβών κεραιών σε βρεφονηπιακό σταθμό


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων τάχιστα αντέδρασε  σε δημοσίευμα  της ηλεκτρονικής εφημερίδας sfedona.gr  που αφορά  την εγκατάσταση και λειτουργία της επιβλαβούς για την υγεία,  κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλλιθέα.... 

Με το υπ΄ αριθμ. οικ. 10355/ 03-06-2011 έγγραφο του Δ/ντή του

Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, κου   Δημοπουλου  Κων/νου,  διαπιστώνεται όντως η ύπαρξη και η λειτουργία των  εγκαταστάσεων αυτών  στη παραπάνω περιοχή που βρίσκεται και λειτουργεί ο Β΄ βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Κορινθίων, επί της οδού Καισαρείας  αριθμ.1.
Η Δημοτική Αρχή, θεωρώντας πως το ζήτημα που προέκυψε είναι Μείζονος Σημασίας  και Εξαιρετικά Επείγον, επιλήφθηκε του θέματος, ζητώντας εγγράφως o Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων Μάριος Σταματάκης, απο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,  άμεσα να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία και πολύ περισσότερο να προασπίσει το δικαίωμα των παιδιών της τρυφερής αυτής ηλικίας, να ζουν και να αναπτύσσονται σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, μακριά από επικίνδυνες για τη ζωή τους ακτινοβολίες και βλαπτικούς παράγοντες.
Στον εν λόγω βρεφονηπιακό Σταθμό, φιλοξενούνται παιδιά προσχολικής ηλικίας δηλ. βρέφη και νήπια  τα οποία, είναι σε μεγαλύτερο βαθμό ευάλωτα σε κάθε είδους παρενέργειες από ανεξέλεγκτες ακτινοβολίες..