10 Ιουν 2011

Φεστιβάλ των χίπις στα Μάταλα

Στους ρυθμούς της τρελής εποχής των 60's κινείται η Κρήτη, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα πάλαι ποτέ παιδιά των λουλουδιών, τα οποία, αν και... μεγάλωσαν, δεν ξέχασαν τον τόπο που σημαδεύτηκε από την παρουσία τους και τώρα ετοιμάζονται να επιστρέψουν για το φεστιβάλ που οργανώνεται στα Μάταλα.

Εκεί, με αφετηρία τις μοναδικές σπηλιές και τα καταγάλανα νερά θα σμίξουν με τους ντόπιους κατοίκους, θα αναζητήσουν παλιούς φίλους, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν υπό τους ήχους της ροκ μουσικής μιας άλλης, εμβληματικής περιόδου των δεκαετιών '60 και '70.

Η παγκόσμια συνάντηση των πρώην χίπιδων έχει ήδη προγραμματιστεί για το τριήμερο από αύριο ως και τη Δευτέρα, με την πρόσκληση να απευθύνεται στα… ατίθασα νιάτα που πέρασαν από τα Μάταλα της Κρήτης και ξεσήκωσαν με την εικόνα, την παρουσία και  τον ελεύθερο τρόπο ζωής τους τα ήθη των Κρητικών - και όχι μόνο - εκείνης της εποχής.

Ολόκληρη η περιοχή προετοιμάζεται μήνες τώρα, ενώ η δημοτική αρχή του δήμου Φαιστού έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με στόχο να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη σε σχέση με την τουριστική προβολή των Ματάλων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, καθώς το φεστιβάλ έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής αγγίζουν το 100%, ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την επανασύνδεση των χίπιδων.