18 Ιουν 2011

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Δείτε το βίντεο)


 Μέσα σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.
 Ο έως σήμερα υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε τα καθήκοντα μέχρι χθες αναπληρωτή υπουργό Πάνο Μπεγλίτη....

ενώ ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Κώστας Σπηλιώπουλος.

    Στην ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός μίλησε για συμπόρευση και απόλυτη ταύτιση σε όλα με το διάδοχο του και θέλησε να αποδώσει τιμές αναγνώρισης σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, "τώρα που πάω στο μέτωπο της οικονομίας".

    Στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, συνέχισε, έμαθα ότι στην Ελλάδα του 2011 υπάρχουν χώροι, όπως των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου πρυτανεύει η διάθεση προσφοράς και η αίσθηση καθήκοντος. Αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά η πειθαρχία και η αποστολική διάθεση τους είναι συγκινητική, πρόσθεσε.


 Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε τους τελευταίους 20 μήνες, εξαίροντας τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης. Εξήρε επίσης τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαγγελματική συνέπεια της και τη στήριξη που προσέφερε στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας.

    Για τον νέο υπουργό Εθνικής 'Αμυνας επισήμανε ότι έβαλε τις βάσεις για την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και τη διάσωση των μετοχικών ταμείων.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στο καθήκον κατά την 20μηνη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, λέγοντας ότι οι απώλειες τους δεν είναι μόνο για τις οικογένειες τους, αλλά και δικές μας, προσωπικές.

    Από την πλευρά του ο κ. Π. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι η καλή συνεργασία του με τον κ.Βενιζέλο θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και όταν "ζητάμε τη βοήθεια σου θα τη δίνεις". Διαβεβαίωσε επίσης ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια "να υλοποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώσαμε τους τελευταίους 20 μήνες. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας. Γνωρίζουμε τα δημοσιονομικά όρια μας αλλά με τη δική σου συμβολή θα τα καταφέρουμε", συνέχισε.

    Ο κ. Μπεγλίτης αφού εξήρε με τη σειρά του τη συμβολή της στρατιωτικής ηγεσίας, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαίωσε ότι "θα ανταποκριθούμε στο μέτρο του δυνατού για την επίλυση των προβλημάτων σας". Παράλληλα επισήμανε ότι "θα υπερασπιστούμε την αξιοσύνη" στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τέλος διαβεβαίωσε ότι με το νέο υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας "θα δώσουμε μία νέα πνοή για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο".

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος δώρισε στον απελθόντα υπουργό Εθνικής 'Αμυνας τα ξιφίδια των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων. Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλοκοζας δώρισε στον κ. Βενιζέλο μία μπρούτζινη παράσταση που απεικονίζει το Δαίδαλο και τον Ίκαρο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δώρισε στον κ. Βενιζέλο ένα περίστροφο και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης δώρισε στον κ. Βενιζέλο ένα ξίφος.
Δείτε το βίντεο: