18 Ιουν 2011

Ψήφισμα ανοιχτής συνέλευσης πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου 16/06/2011



Η ανοικτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου μετά την μεγαλειώδη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με συγκεντρώσεις και δράσεις την Τετάρτη 15 Ιουνίου, απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό σε... όλους τους πολίτες της χώρας που ένωσαν την φωνή τους ενάντια στις πολιτικές των τελευταίων 35 χρόνων δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς.

Οι πολίτες αυτής της χώρας απέδειξαν με πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα πως όταν ο αγώνας είναι δίκαιος μένει αδιάσπαστος και καμία δύναμη καταστολής δεν μπορεί να τον διαλύσει.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης για τις εγκληματικές πρακτικές τους απέναντι στους διαδηλωτές της πλατείας συντάγματος και πέριξ αυτής, με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και ψεκασμούς με καρκινογόνα  χημικά.

Ο αγώνας μας είναι ειρηνικός.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη ιατρική περίθαλψη όσων την είχαν ανάγκη.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση

Θέλουμε επίσης να χαιρετήσουμε όλους τους πολίτες της Ευρώπης που διαδηλώνουν στις πόλεις τους ενάντια των πολιτικών που εφαρμόζονται τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό την κυριαρχία των αγορών και των κερδοσκόπων εις βάρος της κοινωνίας μας.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε στην πλατεία και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις ζωές και το μέλλον μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν και δεν μας φοβίζουν.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος και θα μείνουμε, ενωμένοι και αποφασισμένοι στις πλατείες των ονείρων μας μέχρι να φύγουν και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν έως εδώ.

Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη. Είμαστε πλέον πολλοί μαζί.Και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι.

Για μια φορά σ’ αυτόν τον τόπο πιασμένοι χέρι χέρι, όλοι μαζί.

Οικονομική-κοινωνική-πολιτική ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ