18 Ιουν 2011

Βενιζέλος: «Φεύγω από την Άμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο»


«Φεύγω από την Άμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο», είπε ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τα νέα του καθήκοντα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών...

«Έρχομαι εδώ με το μυαλό μου στην αγανάκτηση της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας» εξήγησε, προσθέτοντας: «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποδέχθηκε μια πρόσκληση-πρόκληση για τον ίδιο, «στο όνομα του ελληνικού λαού, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης, αυτός που καλείται να υποστεί θυσίες. Μόνο με το λαό και τις παραγωγικές δυνάμεις μέσα σε κλίμα συναντίληψης μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

«Σήμερα απευθύνουμε ξανά την πρόσκληση της συναίνεσης και της συνεργασίας, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και σε διάλογο για να πετύχουμε τη συστράτευση» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό αφορά και τον κάθε πολίτη, τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.

Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση, σημείωσε: «Ζητάμε την πολιτική συναίνεση όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να ξαναβρούμε την κοινωνική συναίνεση».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τιμητική αλλά και προκλητική την πρόταση του Πρωθυπουργού και παραδέχθηκε πως πήρε τις αποφάσεις του με περίσκεψη, αλλά και με δισταγμούς. Εξήγησε όμως πως την αποδέχθηκε γιατί θεωρεί πως αυτό είναι το πατριωτικό του καθήκον.

Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, τόνισε: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήκωσε ένα τεράστιο βάρος. Του αναγνωρίζουμε όλοι την αφοσίωση και το έργο του».

Παπακωνσταντίνου: Καλό κουράγιο


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, νέος υπουργός Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους 20 μήνες «για να σταθεί η χώρα όρθια».

Ο ίδιος αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, αλλά τόνισε ότι αισθάνεται περήφανος «για αυτό που αφήνουμε πίσω μας».

Εξήρε δε την πείρα και την αφοσίωση του νέου υπουργού. Θα είναι μια αλλαγή φρουράς που θα αποδώσει άμεσα, τόνισε.

«Καλό κουράγιο, όπως είχε πει και κάποιος άλλος» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, παραπέμποντας στη φράση που είχε πει στα ελληνικά ο Όλι Ρεν.

Συνάντηση με Ράπανο και Ταμβακάκη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Απ. Ταμβακάκη είχε στο γραφείο του ο νέος υπουργός Οικονομικών  κ. Ευ. Βενιζέλος. Η συνάντηση έγινε παρουσία του αναπλ. υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη.

Η διοίκηση της Εθνικής ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο υπουργός Οικονομικών θα παρευρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup με κύριο στόχο να οριστικοποιηθεί η 5η δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τα Νέα on line