11 Μαΐ 2011

Μήνυμα εργαζομένων κατά μνημονίου - λιτότητας


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση απευθύνουν τα συνδικάτα σε εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους, ώστε να «αποκρούσουν τα νέα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση».
Η 10η κατά σειρά απεργία μετά την υπογραφή του μνημονίου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, με τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν..
πάνω από την ελληνική οικονομία, κι ενώ το κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα. Μέσα σε αυτήν τη συγκυρία, τα συνδικάτα καλούν σε αγωνιστική συμμετοχή ενάντια στην «πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας και της εξαθλίωσης», που καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, «ενώ τονίζουν ότι το μεγάλο πάρτι της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής συνεχίζεται ανενόχλητο».

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίο του Αρεως, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν απεργοί και από τις γύρω περιοχές, όπως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που θα κατεβούν στην Αθήνα με πούλμαν. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στις 10.00 δίνει ραντεβού το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Για τη διευκόλυνση των απεργών τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9.00 μέχρι τις 21.00 και ο ΗΣΑΠ από τις 10.00 έως τις 17.00. Το Μετρό, επίσης, θα κινείται κανονικά από τις 08.00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα τρόλεϊ και τα τραμ από τις 08.00 μέχρι τις 22.00. ΟΣΕ και Προαστιακός προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, ενώ θα υπολειτουργούν νοσοκομεία, δικαστήρια, εφορίες, δήμοι και Ταμεία. Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

το έθνος