11 Μαΐ 2011

Έπεσε η "αυλαία" του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου


Έπεσε η αυλαία του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Κορίνθου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου  (Πανεπιστήμιο). Οι συμμετέχοντες  εθελοντές μαθητές-ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, εισπράττοντας  την αγάπη του κόσμου  στις πέντε ημέρες που διήρκησαν οι παραστάσεις...
Την Δευτέρα το βράδυ, στις  9  Μαΐου, οι μαθητές έδωσαν  την τελευταία τους θεατρική παράσταση, υποδυόμενοι με επιτυχία το πασίγνωστο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη», που αρχικά το παρακολουθήσαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες  και εχθές το απολαύσαμε στο παλκοσένικο από τα παιδιά.
Οι νέοι-συμμετέχοντες, επέλεξαν μια γκάμα από έργα που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα  θεατρικών παραστάσεων, ικανοποιώντας έτσι μεγάλο μέρος των απαιτήσεων του κοινού. Από το ένα «Συλλογικό έργο των μαθητών» έως την «Ιλιάδα» και από τον «Μορμόλη» στο «Μίας πεντάρας νιάτα» και στο «Ξύπνα Βασίλη», οι μικροί μας φίλοι «ξεδίπλωσαν» στο πλατό  του δημοτικού θεάτρου  τις ερμηνείες τους  αλλά  και τις πετυχημένες επιλογές των θεατρικών έργων.
Η παρουσία τους χαροποίησε του γονείς , τους εκπαιδευτικούς, τους θεατές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές, που παράλληλα με τα μαθήματά τους «εξοικονόμησαν» τον κατάλληλο χρόνο για να αποδώσουν επί σκηνής, την τέχνη του θεάτρου, της μουσικής και του Χορού.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, παρευρέθηκε και στην τελετή λήξης των παραστάσεων  για να παραδώσει τιμητικό έπαινο στους πρωταγωνιστές, να τους ευχαριστήσει για την θεατρική τους προσπάθεια και προσφορά και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία και πρόοδο στις  εξετάσεις τους, ανανεώνοντας το «θεατρικό ραντεβού» για το επόμενο έτος.