28 Απρ 2011

Έλαμψε ο σούπερ Μέσι, μια ανάσα από τον τελικό η Μπαρτσελόνα


Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου υποκλίνεται στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με δυο προσωπικά γκολ (76' 87'), το δεύτερο από τα πιο θεαματικά που έχουμε δει φέτος, έκλεισε το σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης και οδηγεί στον τελικό του... Τσάμπιονς Λιγκ την Μπαρτσελόνα.
Τεράστιο το προβάδισμα των Καταλανών με το 2-0 μέσα στο “Μπερναμπέου”, σ' ένα ματς με κακό θέαμα, πολλά νεύρα, φάουλ, θεατρινισμούς, σκοπιμότητες, ένταση, λες και ήταν βγαλμένο από την ελληνική σχολή ποδοσφαίρου! Καθοριστικό σημείο στο ματς η αποβολή του Πέπε (63'), από την εξέδρα είδε το τελευταίο ημίωρο και ο Μουρίνιο.

Το clasico ξεκίνησε όχι με το πρώτο σφύριγμα του Σταρκ, αλλά μία μέρα νωρίτερα. Οι δύο προπονητές έδωσαν το δικό τους σόου στις συνεντεύξεις Τύπου και έκλεψαν όλα τα βλέμματα. Ο μεν Μουρίνιο, μετρ των προκλήσεων, συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, αλλά αυτή τη φορά ο συνήθως ψύχραιμος Γκουαρντιόλα απάντησε στις ειρωνίες του Πορτογάλου. Ο Καταλανός κόουτς ξέσπασε, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι δημοσιογράφοι αφήνετε τον Μουρίνιο να γ... τα πάντα με τη συμπεριφορά του".

Το ίδιο πολεμικό κλίμα συνεχίστηκε και εντός γηπέδου. Οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν θέαμα, αντίθετα ανάλωσαν το πάθος τους σε νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και κοκκορομαχίες. Οι εντάσεις ήταν συνεχείςκαι οι παίκτες των δύο μεγάλων αντιπάλων έκαναν διαρκώς "θέατρο" ζητώντας να τιμωρηθούν με κάρτα οι αντίπαλοι. Ο πρώτος που... πλήρωσε τη νύφη ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Πίντο. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στη φυσούνα των αποδυτηρίων, επιτέθηκε στον Σέρχιο Ράμος και ο διαιτητής του μήνυσε να μην κάνει τον κόπο να ξαναβγει στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο...

Ωστόσο, ακόμα και με το ματς σε αυτό το τέμπο, ακόμα και με το χορτάρι ακούρευτο και απότιστο, όπως ζήτησε ο Μουρίνιο, η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη. Τελείωσε το ματς με 72% κατοχή μπάλας και 593 ολοκληρωμένες πάσες, έναντι μόλις 140 της Ρεάλ!

Τελικά, το γήπεδο "έγειρε" υπέρ των Καταλανών στο 61ο λεπτό. Ο Πέπε πήγε με τις τάπες στο καλάμι του Άλβες και ο Σταρκ έκρινε ότι το μαρκάρισμα δεν ήταν για κίτρινη, αλλά για απευθείας κόκκινη. Δύο λεπτά αργότερα, στην εξέδρα (περίπου 5 μέτρα αριστερά του πάγκου του) πήγε και ο Μουρίνιο, που ειρωνεύτηκε τον διαιτητή για την απόφασή του. Από εκεί έγραφε τα σημειώματά του και τα έστελνε στον βοηθό του, Αϊτόρ Καράνκα, ο οποίος διαβίβαζε τις εντολές του Πορτογάλου στους παίκτες.

Ο Γκουαρντιόλα στο 70ό λεπτό έριξε στο ματς τον Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Ολλανδός μπορεί μέχρι στιγμής να μην εντυπωσιάζει φορώντας τη μπλε και γκρενά φανέλα της "Μπάρτσα", αλλά στο 76ο λεπτό έδειξε το ταλέντο του. Έκανε... πλάκα στον Μαρσέλο από δεξιά, πριν σεντράρει στον Μέσι. Ο Αργεντινός πρόλαβε την προβολή του Ράμος και την έξοδο του Κασίγιας και άνοιξε το σκορ. Η Ρεάλ κοίταξε από εκεί και πέρα να μην δεχθεί δεύτερο γκολ, αλλά μάταια. Ο δαιμόνιος Αργεντινός πήρε την μπάλα από το κέντρο και αφού πέρασε τη... μισή Μαδρίτη με τις ντρίμπλες του έστειλε με το δεξί την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Ίκερ Κασίγιας.

Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, έφτασε τα 11 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και τα 52 συνολικα σε όλες τις διοργανώσεις, γράφοντας τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Την ερχόμενη Τρίτη στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα χρειάζεται να κάνει απλώς το καθήκον της για να προκριθεί στον τελικό της 28ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ. Εκεί θα αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα deja vu του τελικού του 2009 στη Ρώμη, όταν η "Μπάρτσα" νίκησε 2-0 και πήρε το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο):
Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Πέπε, Σάμπι Αλόνσο, Λ.Ντιαρά, Οζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μπούσκετς, Μασκεράνο, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (70' Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90' Σέρζι Ρομπέρτο)

ΠΗΓΗ: enet.gr