28 Απρ 2011

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας στις «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές», 30-31/05/2011


Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας θα συμμετάσχει στις «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές», μία εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς ...του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο της Πλατείας Συντάγματος, το διήμερο Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, ώρα 9:00π.μ. έως 8:00μ.μ.  Στόχος της είναι η προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.




Κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει θα έχει στη διάθεσή της χώρο για γευσιγνωσία των προϊόντων της και για την διανομή ενημερωτικού υλικού.



Κατά τη διάρκεια της διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:

•         η παρασκευή μιας τεράστιας χωριάτικης σαλάτας από 100 περίπου αρχιμαγείρους του Chef's Club, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα.

•         Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων

•         η παρουσίαση από την Πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας, συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κυρία Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης.

•         προτάσεις για υγιεινό πρωινό με βάση προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας θα παρουσιάσει το Chef's Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST.

•         Τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου

•         Οι σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών που θα μπορεί να επιβάλει κανόνες στην αγορά, ενώ παράλληλα θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, και ιδιαίτερα της νεολαίας, στην ελληνική γαστρονομία, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πλέον υγιεινά μοντέλα διατροφής.

ΠΗΓΗ:nemeanwines