30 Μαρ 2011

Στον "αέρα" όλα τα έργα στους δήμους


Μετά τους φαρμακοποιούς και οι εργολήπτες δηλώνουν χρεωμένοι ως το λαιμό εξαιταίς οφειλών του ίδιου του κράτος. Πάνω από 2,5 δισεκατoμμύρια ευρώ είναι το χρέος του Δημοσίου προς τους μικροεγολάβους, οι οποίοι για έργα που έχουν εκτελέσει σε δήμους όλης της χώρας... από το 2002 και έπειτα...δεν έχουν πληρωθεί!

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, (ΣΠΕΔΕΠ), κ. Μανόλης Κλαπαδάκης, καταγγέλει στο newpost ότι "οι περισσότεροι στον κλάδο μας θα μπούμε στη φυλάκή. Τα απλήρωτα από τους δήμους έργα που έχουμε και είχαμε αναλάβει, τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από το Δημόσιο και ο νόμος που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή για την φοροδιαφυγή, θα μας στείλουν φυλακή. Δεν έχουμε να πληρώσουμε το ΦΠΑ γιατί οι δήμοι δεν μας τον κατάβαλλουν, δεν έχουμε να πληρώσουμε τους εργατοτεχνίτες των εταιριών μας και δεν μπορούμε πλέον να συντηρίσουμε τις οικογενείες μας".

Την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου προς τους μικροεργολάβους  ζητά από την κυβέρνησηη ΣΠΕΔΕΠ, υποδεικνύοντας ότι «λεφτά υπάρχουν»: τα 2,5 δισ. ευρώ που υπολογίζονται ως χρέη έναντι εκτελεσμένων έργων, μπορούν να εξασφαλιστούν από τα 30 δισ. ευρώ τα οποία προορίζονται για το νέο «πακέτο» στήριξης των τραπεζών, ωστόσο οι Δημοί είναι εκείνοι που έχουν το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.


newpost