10 Ιαν 2011

Ένταση στο δημαρχείο απο την επέλαση του Καλλικράτη


"Έχω ήδη ξεκίνησει τον αγώνα μου "έλεγε ο Αλέκος Πνευματικός την Πρωτοχρονιά, αναφερόμενος στα Καλλικρατικά του καθήκοντα ,που δεν είναι καθόλου εύκολα!Το ήξερε,αλλά δεν το είχε ζήσει!
Μέρα με την ημέρα ο δήμαρχος όλο και πιο... προβληματισμένος μου φαίνεται.
Και μάλιστα δηλώνει πως σ' αυτή την θητεία θα είναι ιδιαίτερα φειδωλός και στις δηλώσεις του!
Τώρα καλό αυτό για τον δημοσιογράφο δεν είναι ,αλλά μπορεί να κάνει και αλλιώς την δουλειά του για να μαθαίνει πράγματα!
Μια βόλτα σήμερα το πρωί στο δημαρχείο ,ελάβαμε τα πρώτα αίτια της δημαρχιακής έντασης!
 Χαμός! Νέο προσωπικό, νέοι άνθρωποι που ρωτούν ,ξαναρωτούν,πηγαινοφέρνουν χαρτιά ,δεν ξέρουν πού να τα αποθηκεύσουν ,πού να τα πρωτοκολλήσουν ,πού να καθήσουν και πού να ξαποστάσουν!
Πιο κει κάποιοι άλλοι χώριζαν γραφείο στην μέση και μάλωναν για τη μια και μοναδική καρέκλα που έπρεπε να μοιραστούν σε βάρδιες,μέχρι που εκείνη σιχάθηκε τον εαυτό της,πήρε την αξιοπρέπεια της και κρύφτηκε στα υπόγεια του δημαρχείου.
Στο ισόγειο η κίνηση και τα αιτήματα δεν σταματούν!Ουρές περιμένουν να εξυπηρετηθούν ..απο υπαλλήλους που εύχονται εκείνη την ώρα να αναλάβουν το πόστο του πρασίνου,του κλαδέματος των φοινίκων στα μέσα του κεντρικού πεζοδρόμου ,το πόστο  των δημοτικών ποδηλάτωνή φύλαξης των τετράποδων θαμώνων του κέντρου ! Ένα πόστο συγκεκριμένο τέλος πάντων!
Ο δήμος πάσχει απο προισταμένους ,πολλοί συνταξιοδοτήθηκαν και περιμένει το επιλαχών προσωπικό εκ της Νομαρχίας ορμώμενο ,να προτιμήσει την θαλπωρή του δήμου κι ουχί της περιφερερείας.
Μέχρι τότε,οι μέρες περνούν με ακέφαλες διευθύνσεις...
Η ένταση του δημάρχου,  όπως διαγνώσκω, θα λάβει τάσεις επιδημίας και στους κόλπους των αντιδημάρχων του δήμου Κορινθίων!
Πρωί στο δημαρχείο ο Χαράλαμπος Καμπούρης είχε την δημαρχιακή ένταση στο βλέμμα!
Και πώς να μην την έχει; Έψαχνε εναγωνίως γραφείο ,μια καρέκλα να καθίσει ,έναν φάκελο να εργαστεί!Άλλα όλα είχαν λουφάξει στην επέλαση του Καλλικράτη!
Και φαντάσου αναγνώστη μου ,πως ο δήμαρχος έχει 7 αντιδημάρχους ,επομένως χρειάζεται  7 γραφεία κι 7 καρέκλες ! Επτά δωμάτια κι 7 καλαθάκια αχρήστων!
Ούτε το 6ο Σύνταγμα δεν μας σώζει δήμαρχε !