10 Ιαν 2011

Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι με νικητή… την Μπαρτσελόνα!


Τη Δευτέρα το απόγευμα στη Ζυρίχη θα ανακοινωθεί ποιος από τους Αντρές Ινιέστα, Τσάβι και Λιονέλ Μέσι θα κερδίσει τη «χρυσή μπάλα» για το 2010.

Οι τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα προέρχονται από τις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» και όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Σάντρο Ροσέλ «είναι...
σαν να παίρνει η Μπαρτσελόνα το Τσάμπιονς Λιγκ».

Η ισπανική εφημερίδα «As» κάνει εκτενή αναφορά στους τρεις παίκτες, αλλά και τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, από τις οποίες αναδείχθηκαν οι τρεις ποδοσφαιριστές.
 
Η πασίγνωστη «La Masia» έχει βγάλει πολλά αστέρια από το 1979 που ιδρύθηκε και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια πολλοί παίκτες που βγήκαν από τη συγκεκριμένη ακαδημία πλαισιώνουν τόσο την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη Μπαρτσελόνα όσο και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

«Ο κόσμος στα πόδια τους» αναφέρει η ισπανική «el mundo deportivo», ενώ στο ρεπορτάζ της γίνεται λόγο για «ιστορική αναγνώριση για το μοντέλο της Μπαρτσελόνα».
Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά που τρεις παίκτες της ίδιας ομάδας και μάλιστα που βγαίνουν και από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, διεκδικούν τη «χρυσή μπάλα».

Επίσης, η «el mundo deportivo» θεωρεί πολύ σημαντική την συνεισφορά και του τεχνικού της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα στο να βρίσκονται τρεις παίκτες του συλλόγου υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη διάκριση.

ΠΗΓΗ: enet.gr