11 Ιαν 2011

Ανασχηματισμός στη ΝΔ -Αναπληρωτής τομεάρχης ο Κώστας Κόλλιας



Νέες αλλαγές στην σύνθεση του κόμματος με στόχο η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει ένα σχήμα πιο συμμετοχικό και πιο λειτουργικό ανακοίνωσε χθες  ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Μιχελάκης θα αναλάβει τη θέση του...
εκπροσώπου του κόμματος, ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα επιφορτιστεί με τον τομέα Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Κώστα Γκιουλέκα.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας αναλαμβάνει τον τομέα Άμυνας ενώ καθιερώνεται τομέας ΜΜΕ με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ως δύο αντιπρόεδροι παραμένουν οι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος διατηρεί τον τομέα Οικονομίας με αναπληρωτές τους Χρήστο Σταϊκούρα, Νότη Μηταράκη και Γιάννη Βρούτση. Θέση στον τομέα της Οικονομίας παίρνει και ο Β. Κορκίδης της ΕΣΕΕ, ο Καρέλας Παναγής πρόεδρος του ΕΣΑ και ο Κασσιμάτης Γεώργιος, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης επιμελητηρίων.

Στον τομέα Δικαιοσύνης μετακινείται ο Κώστας Τζαβάρας με αναπληρωτή τον Κώστα Καραγκούνη και ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στη Βουλή ως ένας από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Τον τομέα Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Θανάσης Νάκος, ενώ θέση παίρνει και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, που θα είναι υπεύθυνος του τομέα Παιδείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει στον τομέα Περιβάλλοντος, με αναπληρωτές τους Νίκο Καντερέ και Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Στον τομέα Υγείας τοποθετείται ο Θανάσης Γιαννόπουλος, με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και στον τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας παραμένει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει ο Κώστας Τασούλας, με αναπληρώτρια την Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Κωστής Χατζηδάκης παραμένει τομεάρχης Ανάπτυξης.

Στο ρόλο του Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης αναβαθμίστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει στην «σκιώδη» Κυβέρνηση της παράταξης αντιστοιχεί στα καθήκοντα υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.