4 Ιαν 2011

Λύσε του γρίφους του βιβλίου και κέρδισε μέχρι και 1.000.000 λίρες!


Το «The Looking Glass Club» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Gruff Davies. Το βιβλίο, το οποίο είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σχετικά με την φύση της πραγματικότητας, εμπεριέχει 32 γρίφους. Όποιος αναγνώστης καταφέρει να τους λύσει θα κερδίσει μέχρι και ένα εκατομμύριο λίρες, ενώ, όσοι...
 
τυχεροί λύσουν τους τέσσερις πρώτους γρίφους μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2011 θα μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα iPad.

Βρισκόμαστε στο έτος 2035 και ο αφήγητής μας, ο Στιλ (Steel), τρέχει κάπου στο Μανχάταν, κυνηγημένος από έναν άγνωστο που τον καταδιώκει. Παράλληλα, πίσω στο 2010 ο Ζικ (Zeke), φοιτητής Φυσικής στο Imperial College του Λονδίνου, είναι ερωτευμένος με την Κέιτ (Kate), η οποία με τη σειρά της συνδέεται μυστηριωδώς με τον Τόνι (Tony), έναν άλλον φοιτητή φυσικής, ο οποίος αυτοκτόνησε πηδώντας από το Κουίνς Τάουερ (Queen's Tower), αφήνοντας, όμως, πίσω του κάποιες αόριστες προειδοποιήσεις και ένα αινιγματικό ημερολόγιο.

Έτσι ξεκινά η πρώτη σελίδα του βιβλίου. Ο Στιλ είναι ο Ζικ 25 χρόνια αργότερα.
Το παρελθόν συνδιαλέγεται με το μέλλον, δημιουργώντας νέες αλληλοδιαπλεκόμενες ιστορίες που προκαλούν αγωνία στους αναγνώστες του βιβλίου.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο Ζικ εισχωρεί στην παράνομη λέσχη «Looking Glass», η οποία είναι μια ομάδα φοιτητών που έχουν ανακαλύψει ένα φάρμακο που προκαλεί ομαδικές παραισθήσεις. Είναι όμως παραισθήσεις ή κάποιο είδος παράλληλου σύμπαντος;
Οι απαντήσεις βρίσκονται στο αινιγματικό ημερολόγιο του Τόνι και στη «σύνδεση των πληροφοριών», η οποία είναι μία θεωρία που επινόησε ο καθηγητής του Ζικ. Ο Ζικ και ο μελλοντικός του εαυτός πρέπει να λύσουν το αίνιγμα, γιατί η μοίρα της πραγματικότητας στηρίζεται σ’αυτήν την ισορροπία μεταξύ των δύο εαυτών.

Οι 32 γρίφοι που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στις σελίδες του ημερολογίου του του Τόνι, «είναι κωδικοποιήσεις μικροσκοπικών εικόνων», όπως πληροφορήθηκε ο Ζικ. «Μερικά ακόμη καρέ των 32 pixels που ελήφθησαν από τα πιθανά στάδια ενός μικρού δισδιάστατου σύμπαντος».

Ο συγγραφέας του βιβλίου συλλέγει τα χρήματα από την πώληση του κάθε βιβλίου για να τα δώσει στο νικητή ως χρηματικό έπαθλο, ενώ όσο περισσότερο αυξάνεται ο χρόνος επίλυσης των γρίφων, τόσο μεγαλώνει και η πιθανή ανταμοιβή. Ο πρώτος γρίφος έχει λυθεί. Η λύση του βρίσκεται στη σελίδα thelookingglassclub.com, όπου κανείς μπορεί να μπει και να ελέγξει τις απαντήσεις του.

Η εκδότρια του βιβλίου, Amanda Gefter προειδοποιεί ότι οι αναγνώστες του βιβλίου θα πιεστούν πολύ για να λύσουν τους γρίφους, ενώ θα είναι δύσκολο μετά να αποκοπούν από την ενασχόληση με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μία συναρπαστική και εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr