27 Σεπ 2010

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΕΥΓΟΥΝ (Οι Επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά)



Τα φρουτάκια έρχονται και τα πρόστιμα φεύγουν ..


Στην χώρα του παραλόγου ,όλα μπορούν να συμβούν..
Ο λαός το έχει εμπεδώσει ,το έχει βιώσει , πολλάκις έχει υπάρξει και πρωταγωνιστής!
Ο αιφνιδιασμός και η έκπληξη οπισθοχωρούν με το πέρασμα του χρόνου και οι εναπομείναντες άφωνοι με τα πεπραγμένα τούτου εδώ του τόπου , συνήθως είναι οι Ευρωπαίοι ..
Τα καμώματα της χώρας τα βλέπει η Ευρώπη και γελά ,αναγνώστη μου !

Κατόπιν μας βάζει να γράψουμε τιμωρία εκατό αράδες όπως το «δεν θα υπάρξω κουτοπόνηρος ξανά ποτέ» ή «δεν θα ενεργήσω κατόπιν υπέρμετρου ενθουσιασμού και θανάσιμης βλακείας ,γιατί αν ενεργώ  συνήθως έτσι ,θα συναντήσω στο δρόμο μου στημένες λεμονόκουπες ,φρουτάκια και τα τοιαύτα».Και κάπως έτσι τελειώνει ο σωφρονισμός!
Θυμάμαι τώρα εκείνη την περίφημη μάχη του λαού και του ταγού Μάκη κατά των φρουτακίων!
Το πλήθος πίσω από την κρυφή κάμερα του δημοσιογράφου σε διαδρόμους «παράνομους» ακολουθούσε τον βουλευτή Χρυσανθακόπουλο ,που έπαιζε φρουτάκια κι έψαχνε νικηφόρες φραουλίτσες ,αναθεματίζοντας τον παράνομο τζόγο ..Ο λαός σε παραλήρημα ηθικής αναθεμάτιζε τον βουλευτή ,τα ηλεκτρονικά λαχανικά και φρούτα καθώς και τον επιχειρηματία της ηλεκτρονικής λαχαναγοράς ..Η λαική οργή ,ενθυμούμαι πως  έδιωξε τα φρουτάκια δια παντός από την χώρα τούτη .Δάφνες εστόλησαν τον δημοσιογράφο κι εμείς περήφανοι που ξεπλύναμε την ντροπή πήγαμε για ύπνο!
Σήμερα μαθαίνουμε πως τα ξενιτεμένα οπωρολαχανικά έρχονται στην χώρα μας δια μόνιμη εγκατάσταση!
Κι εκεί που ετοιμάζαμε τα όπλα και τις μπαλάσκες ,πληροφορηθήκαμε πως τούτο είναι επιβολή κι έγκριση της Ευρωπαικής Ενώσεως !
Τζόγος ηλεκτρονικός με την ευρωπαική βούλα κι εκτός μνημονίου ! Ό,τι ψιλά μας έμειναν από τις περικοπές να τα τζογάρουμε τώρα στις αναδουλειές μήπως κι αυγατέψουν!
Η έκπληξη όμως της ιθαγενούς Βαλκάνιας ,δεν ήταν αυτή!
Η έκπληξη ήταν όταν διάβασα , αναγνώστη μου, πως από τότε που τα διώξαμε τα φρουτάκια με δόξα και τιμή , τρομάρα μας, πληρώνουμε 30.000 ευρώ ημερησίως πρόστιμο!
Πρόστιμο γιατί δεν επιθυμούμε  στην χώρα μας τον ηλεκτρονικό τζόγο παντού να κάνει πάρτυ ,χωρίς όρους και χωρίς όρια!Γιατί δεν  μην επιθυμούμε  να μετατραπεί η χώρα μας σε πεδίο αρπακτικών κι ο λαός της θύμα της δυστυχίας του ,τζογάροντας ακόμα και τα όνειρά του για να ρεφάρει..
Πέραν τούτου όμως ,για το πρόστιμο κανείς δεν μας μίλησε τόσα χρόνια! Ούτε ο δημοσιογράφος! Και η Ελλάδα πλήρωνε ή χρώσταγε, ορκισμένη να μην μιλήσει ποτέ για την αποκοτιά της!