16 Σεπ 2010

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Με απόφαση του πρωθυπουργού ανατέθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ οι διευρυμένες αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σε θέματα στρατηγικού συντονισμού της κυβέρνησης, σε ζητήματα επικοινωνίας, ενώ αποκτά τη δυνατότητα να συγκαλεί υπουργικές συσκέψεις.

Ειδικότερα, βάσει της απόφασης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:
  •  «Αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει και την παρακολούθηση της εφαρμογής του».
  • «Συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών και σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο Πρωθυπουργός».
Ακόμη περιλαμβάνεται «η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους Υπουργούς ή Υφυπουργούς».