13 Σεπ 2010

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ "ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ" -ΜΠΗΚΕ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στα βενζινάδικα, καθώς οι οδηγοί ΙΧ προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις επόμενες ημέρες. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν εξαγγείλει επ' αόριστον κινητοποίηση και προγραμματίζουν αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Δεδομένου, πάντως, ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών παραμένουν υπό το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και τα οχήματά τους επιταγμένα, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία κι έτσι έχουν εκφράσει την πρόθεση να παραδώσουν τα κλειδιά των οχημάτων τους στις κατά τόπους νομαρχίες.
Πάντως, από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, καθώς ήδη από την Κυριακή, η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε και το 1,8 το λίτρο.