13 Σεπ 2010

ΓΙΑ ΣΥΓΧΙΣΗ ,ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «πολύ κακή» την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και προσέθεσε ότι «έδειξε τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του».

«Εναν χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του» -προσέθεσε- «ότι «υπάρχουν λεφτά», ο πρωθυπουργός, παρόλο που προσπάθησε να μας καθησυχάσει, μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του».


«Η ΝΔ επιμένει: Υπάρχει διέξοδος. Και προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για να βγούμε από την κρίση, το οποίο επαναφέρει την ελπίδα στον τόπο μας», κατέληξε.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Παναγιωτόπουλου θα αποτελέσει τον άξονα των επικοινωνιακών παρεμβάσεων που θα κάνουν από σήμερα όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ προκειμένου να αποδομήσουν πολιτικά την εμφάνιση του πρωθυπουργού, αλλά και να προετοιμάσουν το κλίμα για τα όσα θα πει -από το ίδιο βήμα- το προσεχές Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς.

Από την πλευρά της, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, το βράδυ του Σαββάτου, τόνισε ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα η παρουσία του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Οχι γιατί δεν διολίσθησε σε μια ακατάσχετη παροχολογία, αλλά γιατί επανέλαβε χιλιοδιακηρυγμένα πράγματα χωρίς να κάνει αποφασιστικά βήματα».
ΚΚΕ: Θεατρική παράσταση
«Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιούσε τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και δεν ετοίμαζε νέα άγρια μέτρα που οδηγούν τον λαό στην απόγνωση, τότε θα άξιζε να σχολιάσουμε όπως αρμόζει τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη νέα θεατρική υπουργική παράσταση που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ: Εκθεση στείρων ιδεών
«Εκθεση στείρων ιδεών», χαρακτηρίζει την ομιλία του Γ. Παπανδρέου, o ΛΑΟΣ, προσθέτοντας ότι «η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια και η ελπίδα για κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ μετατράπηκε σε πλήξη».

ΣΥΝ: Στον Καιάδα της ύφεσης
«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπόρεσε να κρατήσει τη χώρα όρθια, αλλά την έσπρωξε στον Καιάδα της ύφεσης. Η διέξοδος και η ελπίδα βρίσκεται στη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας ενάντια στο μνημόνιο, αλλά και τη χάραξη ενός άλλου δρόμου», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  Πρόβλημα το έλλειμμα
«Η Ελλάδα του «ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ» δεν θα προκύψει με υποσχέσεις, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το επείγον πρόβλημα είναι η μαύρη τρύπα του ελλείμματος πο