31 Δεκ 2010

Οι ταινίες της χρονιάς: ... και οι πέντε χειρότερες


«Τhe Ηurt Locker»

Πολεμική περιπέτεια της Κάθριν Μπίνγκελοου με Τζέρεμι Ρένερ, Αντονι Μακί, Γκάι Πιρς, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Μορς (ΗΠΑ). Μια από τις μεγαλύτερες πατάτες του «θείου» Οσκαρ. Οι καλοί αμερικανοί φαντάροι σκοτώσουν τους κακούς ιρακινούς τρομοκράτες για να σώσουν τα απροστάτευτα παιδιά της Βαγδάτης. Να αρπάξω βρεγμένη σανίδα να σου πω εγώ. Εξι Οσκαρ είπατε; Εγώ πέντε. Της ανοικτής παλάμης!



«Wall Street:

Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει.
Wall Street: Μoney Νever Sleeps Του Ολιβερ Στόουν με Μάικλ Ντάγκλας, Τζος Μπρόλιν, Ιλάι Ουάλας, Σούζαν Σαράντον (ΗΠΑ).

Φυσικά το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει. Η σκηνοθεσία του Ολιβερ Στόουν, ναι! Τι να κάνει κι αυτός; Εχει τους λόγους του. Πρέπει επειγόντως να βγάλει λεφτά. Για τα εγγονάκια του που έλεγε κι ένας υπουργός της Νέας Δυστυχίας!

«Robin Ηood»

Του Ρίντλεϊ Σκοτ με Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Ουίλιαμ Χαρτ, Μαξ φον Σίντοφ (ΗΠΑ). Μωρέ τι είναι τούτο; Αντί για ξιφομαχίες, όλο μπλα μπλα και αμπελοφιλοσοφίες. Πληξάρα επικών διαστάσεων. Το καλύτερο και πιο ανώδυνο χάπι για βαθύ ροχαλητό. Χρρρρ!

«Εat Ρray Love»

Του Ράιαν Μέρφι. Με Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρόι Τζένκινς (ΗΠΑ). Ταξιδιωτικός οδηγός ΗΠΑ, Ιταλίας, Ινδίας, Μπαλί. Οι σαρανταφεύγα υστερικές Αμερικανίδες καταφθάνουν στη Ρώμη για σπαγγέτι και πήδημα. Α ρε Τζούλια. Οπως λέει και ο Γκουσγκούνης «αφήστε τα μίση και πιάστε το....»!

«Ανίκητος»
(Ιnvictus)


Βιογραφικό στιγμιότυπο από τη ζωή τον Ν. Μαντέλα με σκηνοθέτη τον Κλιντ Ιστγουντ και πρωταγωνιστές τους Μόργκαν Φρίμαν και Ματ Ντέιμον (ΗΠΑ). Ουδείς αλάνθαστος. Ούτε ο Κλιντ ο θεός. Κάτι μεταξύ ράγκμπι και tea time.

Σχηματικό, επίπεδο, ρηχό. Πώς το λένε;

Βα-ρέ-θη-κα!

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line