10 Δεκ 2010

Οι ενστάσεις του Μπεγλίτη στο υπουργικό συμβούλιο

Δύσκολη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  εχθες ..Ακόμα πιο δύσκολη η εφαρμογή των αποφάσεων του, απο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ,που εισέρχονται σε περίοδο "σκότους "και οι εργασιακές σχέσεις σε περίοδο "εργασιακού μεσαίωνα".
Απο τα δημοσιεύματα των εφημερίδων διαβάζουμε για τις ενστάσεις που είχαν υπουργοί ,μεταξύ αυτών και ο Πάνος Μπεγλίτης ..
Σας τα παραθέτουμε :


 (Απο το ΕΘΝΟΣ)
Το «γάντι» την ώρα της συνεδρίασης σήκωσαν μονάχα ο Κ. Σκανδαλίδης και ο Π. Μπεγλίτης. Ο πρώτος επισήμανε πως οι υπουργοί καλό είναι να μη λένε πολλά και να μην καλλιεργούν προσδοκίες που στη συνέχεια διαψεύδονται. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ακόμη πως ορισμένοι υπουργοί τραβούν το κάρο στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχουν πλήρη ενημέρωση για τη γραμμή.
Αμέσως παρενέβη ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έκοψε τη συζήτηση, λέγοντας πως αυτό το θέμα θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, σημείωσε πως το τελικό κείμενο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι αναμενόταν. «Από τη μία θα είναι ο ισχυρός εργοδότης και από την άλλη ο αδύναμος εργαζόμενος», πρόσθεσε.

 (Από τα ΝΕΑ )
Ο Παν. Μπεγλίτης,ο Α. Λοβέρδος,η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά κυρίως ο Κ. Σκανδαλίδης άσκησαν κριτική στην Λ. Κατσέλη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το µέγα θέµα των εργασιακών σχέσεων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέκρινε την κ. Κατσέλη διότι είχε δηµιουργήσει την εντύπωση ότι οι αλλαγές θα αφορούσαν προβληµατικές επιχειρήσεις. Τελικά, σηµείωσε, αποδείχθηκε ότι αφορούσαν ολόκληρο τον ιδιωτικό τοµέα, θέτοντας θέµα ενηµέρωσης των µελών της κυβέρνησης, ώστε να µη µένουν ξεκρέµαστα στις τηλεοράσεις. Δεν µπορούµε, είπε, να αλλάζουν τα δεδοµένα και να µην το γνωρίζουµε ή να το πληροφορούµαστε από τις εφηµερίδες.

 (Ελευθεροτυπία)

Ο Πάνος Μπεγλίτης προεξόφλησε ότι με το νόμο για τις συμβάσεις όλοι οι μισθοί θα συμπιεστούν προς τα κάτω στα 740 ευρώ και ότι ο εργαζόμενος είναι σε ασθενέστερη θέση, ενώ τόσο αυτός όσο και η Φώφη Γεννηματά ζήτησαν να θεσπιστούν δικλίδες ασφαλείας για την αποτροπή των απολύσεων.


(Απο το Βήμα)
Δεύτερη φορά που δημιουργήθηκε κάποια ένταση ήταν όταν ο κ. Χρυσοχοϊδης συμπεριέλαβε στην εισήγησή του για τον αναπτυξιακό νόμο και την Κορινθία ως προέκταση της Αττικής. Ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω όταν κάτι αφορά την Κορινθία, του εξήγησε ότι η Κορινθία δεν ήταν ποτέ προέκταση της Αττικής, λέγοντας ότι μπορεί να ήταν η Βοιωτία. Η συζήτηση έκλεισε όμως όταν επενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. ΠάγκαλοςΟ,τι και να κάνετε το Λουτράκι και οι Άγιοι Θόδωροι ανήκουν σε εμάς», και είπε: Κανείς δεν θέλησε να απαντήσει.