16 Δεκ 2010

Λαός σε παραλήρημα ..Της Τζένης Σουκαρά

Η επόμενη ημέρα μετά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στο δεύτερο μνημόνιο, που ψηφίσθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο

που υπογράφηκε και υπαγορεύθηκε απο τους εθνικούς μας δανειστές.
Λαός σε διαρκές παραλήρημα, τούτες τις ημέρες,αυτές τις ώρες ..Ο λαός που απήργησε, ο λαός που βγήκε στους δρόμους
να διαμαρτυρηθεί, για τα πολλά κι ανείπωτα.
Λαός σε διαρκές παραλήρημα, μέσα στην απελπισία για την κατάφορη αδικία, για την ασφυκτική πίεση να υποκύψει ,να δεχθεί την μεγάλη θυσία.
Αηδιασμένος απο την ατέλειωτη υποκρισία, οργισμένος απο το απύθμενο θράσος, τρομαγμένος για το εφιαλτικό αύριο που σχεδιάζεται..
Λαός που πορεύτηκε στις λεωφόρους των Αθηνών, που απήργησε σε όλη την επικράτεια.Που προσπαθεί να αντισταθεί, που μοιάζει με λαβωμένο ζώο που αρνείται να γονατίσει στον σχεδιασμένο του θάνατο ..Που πορεύεται "στα νύχια" για να μην γίνει βορρά των πεινασμένων αρπαχτικών!
Λαός διχασμένος ανάμεσα στα "όχι" των δίκαιων ενστίκτων κι ανακλαστικών του και "στα πρέπει" του πατριωτικού φιλότιμου .
Με αυτό τον λαό έχουν να κάνουν οι ταγοί τούτης της χώρας.
Λαός με τάσεις σχιζοφρένειας και βαθιάς σοφίας.
Θλιμμένος, ταπεινωμένος  κι εξαιρετικά οργισμένος, διαβαίνει τις λεωφόρους .
Το χθεσινό, ατυχές και καταδικαστέο, επεισόδιο της επίθεσης  στον βουλευτή Κώστα Χατζηδάκη δεν μπορεί να αμαυρώσει το πραγματικό γεγονός ..Την μεγάλη πορεία της Αθήνας ..
Δεν μπορεί να στιγματίσει την διαμαρτυρία ενός αξιοπρεπούς λαού.
Απο ποιούς να αμυνθούν οι Έλληνες ; Μοιάζουν πολλοί οι εχθροί τούτην την ώρα. 
Ποιος είπε πως η διαδήλωση των πολλών, η διαμαρτυρία των πολλών, δεν είναι αρκετά ηχηρή για να στείλει το μήνυμα εκεί που πρέπει;
Γιατί το μήνυμα των πολλών προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν σαν καρικατούρα αισχίστου είδους και σαν δυσφήμιση της ποιότητας, του μυαλού και του σθένους των Ελλήνων που δεν είναι αλήτες, δεν είναι κλέφτες, δεν είναι τρομοκράτες, ούτε δολοφόνοι!
Κατσαπλιάδες δεν υπήρξαμε ποτέ!
Το μήνυμα εστάλη εκεί που πρέπει ..Η εικόνα είναι ο αδιαψευστος μάρτυρας ..

Είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν να οδηγήσουν την χώρα στο βαθύ χάος και στον "σύγχρονο εμφύλιο"..