23 Δεκ 2010

Ευρωλίγκα: Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο ΠΑΟ φορώντας... Αρμάνι


Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα και υπό τις ιαχές των οπαδών του, που με τα συνθήματά τους καυτηρίαζαν το αγωνιστικό και διοικητικό κομφούζιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού η ομάδα του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς διέλυσε (93-62) την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο και με την έβδομη ευρωπαϊκή νίκη της κατέκτησε άξια την....

κορυφή του Δ’ Ομίλου της Ευρωλίγκας.

Το όφελος για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι ότι θα αποφύγει τους πρωτοπόρους των άλλων τριών ομίλων στην κλήρωση για τη συγκρότηση του Top16, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2011 στη Βαρκελώνη, ωστόσο, με τον τρόπο που αγωνίζονται οι Πράσινοι, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι αισθάνονται να πατούν πολύ πιο γερά στα πόδια τους, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Χωρίς τρεις βασικούς παίκτες του, τους Μάικ Μπατίστ (θλάση στη γάμπα), Αλεξ Μάριτς (επέμβαση στον τρικέφαλο) και Ντρου Νίκολας (σπασμοί στη μέση), ο Παναθηναϊκός επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και συνδυάζοντας ουσία και θέαμα ασκούσε ολοένα μεγαλύτερη αμυντική πίεση και αύξανε διαρκώς τη διαφορά (μέχρι και τους 35 πόντους) περιορίζοντας την Αρμάνι Μιλάνο σε ρόλο κομπάρσου.

 Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησε, θα τη χρειαστούμε στην επόμενη φάση, δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποθεώνοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Γνωρίζουμε την ποιότητα που διαθέτει. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης μας. Είναι ένας παίκτης που δίνει ασίστ και του αρέσει να βοηθάει την ομάδα, αλλά φέτος είναι πιο σημαντικό να σκοράρει. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται μέχρι στιγμής. Και με το πώς αγωνίζεται η ομάδα».

Κλείνοντας ο «Ζοτς» έκανε μια μικρή… ανασκόπηση, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (12/1/2011): «Όσες φορές χάσαμε, αυτό έγινε στην παράταση ή στο τελευταίο λεπτό. Και έχουμε και τραυματίες. Πριν από τη χρονιά έλεγαν όλοι πως είμαστε χωρίς τρεις σταρ, τους Πέκοβιτς, Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους, την ποιότητα των οποίων όλοι γνωρίζουμε. Στην αρχή της χρονιάς, όμως, είχα πει πως είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που είχαμε στην ομάδα και με το πώς δουλεύαμε. Είναι απαραίτητο, όμως, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, αλλά και το Τop16 λίγο αργότερα. Η ευχή που έχω πριν από τις γιορτές είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Χωρίς Μπατίστ, Μάριτς και Νίκολας είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Κάτι που είναι επίσης σημαντικό είναι να αγωνιζόμαστε με υψηλή συγκέντρωση και να δίνουμε το 120% των δυνατοτήτων μας».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Τέπιτς 6 (2/10 δ., 2 /3 β., 11 ρ.), Περπέρογλου 14 (3/3 δ., 2/5 τρ., 2 /3 β.), Φώτσης 11 (2 /3 δ., 1 /2 τρ., 4/6 β.), Σάτο 10 (5 ρ.), Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 9 (5 ασ., 4 κλ.), Βουγιούκας 11 (5/6 δ., 1/6 β.), Καλάθης 9, Καϊμακόγλου 12 (0/1 δ., 1/3 τρ., 9/10 β., 10 ρ.), Μπόγρης, Ζούμπος 2.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Μαντσινέλι 4, Πετσέροφ 5, Μασιούλις 4, Μορντέντε 3, Φίνλεϊ 13 (2 /3 δ., 3/5 τρ.), Τζάαμπερ 11 (5/10 δ., 0/2 τρ., 1 /2 β., 5 ασ.), Ρόκα 4, Μέλι 6, Χόκινς 12 (3/6 δ., 1 /4 τρ., 3/3 β., 4 ρ., 5 ασ.).

Στους άλλους αγώνες της 10ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές Πίλσεν 78-69, Βαλένθια – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 78-77.
Η τελική βαθμολογία του Β’ Ομίλου: Παναθηναϊκός 17 β., Ολίμπια Λ. 16 β., Εφές Πίλσεν, Βαλένθια 15 β., Αρμάνι Μιλάνο 14 β., ΤΣΣΚΑ Μ. 13 β.
Στη φάση των «16» προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ενώ οι Αρμάνι και ΤΣΣΚΑ αποκλείονται από τη συνέχεια της διοργάνωσης, η ρωσική ομάδα μάλιστα έπειτα από οκτώ σερί παρουσίες στο φάιναλ φορ.