19 Νοε 2010

Προχειρότητα και υποκρισία.Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ


Πρόκειται για το τέλειο αλαλούμ. Της αποθέωσης της προχειρότητας του ΠΑΣΟΚ, της υποκρισίας της Ν.Δ., της αντιφατικότητας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Κατάληξη όλων, ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης.

Οι πολίτες έχουν μπροστά τους το... 

επιστέγασμα μιας ψηφοφορίας, που επιβεβαίωσε την ατιμωρησία και το ακαταδίωκτο πολιτικών προσώπων, σ' ένα σκάνδαλο που οι ίδιοι έχουν εμπεδώσει και, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν παραδεχθεί όλες τις πλευρές. Ακόμα και ο ευρισκόμενος στο επίκεντρό του, τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος στην έκθεση της Θεσσαλονίκης ομολογούσε ότι υποτίμησε τις διαστάσεις του και, μετ' ολίγον, απέπεμπε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους υπουργούς ή τους άφηνε εκτός ψηφοδελτίου. Ενώ ο διάδοχός του στην ηγεσία της Ν.Δ., Α. Σαμαράς, αρνούνταν, όπως δήλωνε, να απολογηθεί για νοοτροπίες και συμπεριφορές Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου.

Αυτά, πριν μιλήσουν για σκευωρία.
Και, ως να μην έφταναν οι παλινωδίες των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο, ήρθε η ψηφοφορία για την παραπομπή που ανέδειξε ότι κόμματα και βουλευτές που εργάστηκαν για την αποκάλυψη του σκανδάλου δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν ούτε την τιμωρία των ενόχων, ούτε την εγκυρότητα της ψηφοφορίας καθώς: οι κυβερνητικοί, άλλο άρθρο επικαλούνταν και το περιεχόμενο άλλου αδικήματος ψήφιζαν.

Οι συνάδελφοί τους, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ ανακάλυπταν ότι καλούνταν να ψηφίσουν άλλα αντ' άλλων, έριχναν την ψήφο τους. Και, μέσα στο αλαλούμ... ξύπνησαν και οι αποχωρήσαντες βουλευτές της Ν.Δ. και βάλθηκαν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά το θέμα.

Στόχος τους τώρα δεν είναι η απαλλαγή των πρώην υπουργών τους, μέσω της παραγραφής. Αυτή αναμένεται και με τη βούλα του Δικαστικού Συμβουλίου. Εκείνο που επιδιώκουν είναι η γελοιοποίηση της ψηφοφορίας. Και το καταφέρνουν με τα όπλα που τους πρόσφεραν.

Για όλα αυτά, μία λέξη ταιριάζει: Ντροπή για την οριστική συγκάλυψη ενός πατενταρισμένου σκανδάλου. Ντροπή για την ατιμωρησία που επιλέχθηκε.

ΠΗΓΗ: enet.gr