19 Νοε 2010

Η ΝΔ έχασε απο τον Τατούλη κι όχι ο Δράκος

Απολογισμό  για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατανοώ πως πρέπει να δηλώσει ικανοποίηση  ,μέσα στην γενική παράκρουση των υποτιθέμενων βαθυστόχαστων αναλύσεων ,αλλά όταν τολμήσει στα εσωτερικά του το κόμμα  να κάνει τον απολογισμό ,θα διαπιστώσει λάθη και μάλιστα πολλά.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την Πελοπόννησο και την επιλογή του Νομάρχη Μεσσηνίας κυρίου Δημήτρη Δράκου.Μια επιλογή που εξ αρχής παρουσίαζε προβλήματα πολλά ,έναντι του Πέτρου Τατούλη. Ο Τατούλης είχε όπλο την αναγνωρισιμότητα του , τους υποστηρικτές της πορείας του ,τον τόπο καταγωγής του ,την Αρκαδία και τους απαναχού Αρκάδες ,είχε τους φίλους της Ντόρας Μπακογιάννη ,το ανεξάρτητο της υποψηφιότητας και στο τέλος την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Η ΝΔ επέλεξε τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο ,το Νομάρχη Μεσσηνίας ,για να διεκδικήσει τη μάχη της Πελοποννήσου ..Την μάχη με το πολιτικό διακύβευμα και όχι το αυτοδιοικητικό ,όπως η ίδια το καθόρισε. Πήρε στην πλάτη ,όπως το είχαμε αναφέρει πολλές φορές τον υποψηφίο της ,στραγγαλίζοντας την πορεία και προσωπικότητα του ..Τον έπνιξε μέσα στους αλλαγμούς του αντιμνημονίου και στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Πέτρου Τατούλη. Κι ενώ τα ποσοστά δεν έβγαιναν για τη νίκη ,στριμώχθηκε ακόμα περισσότερο η ίδια ,με δηλώσεις του αρχηγού "περί πολιτικής τιμής "..Δηλώσεις σοβαρές ,αν τις αναλύσει κανείς ,αλλά στους δικούς μας τους καιρούς ,όλα λέγονται για κάποιο λόγο κι επίσης λησμονούνται γρήγορα για συγκεκριμένο λόγο.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα με όλη αυτή την πανστρατιά των γαλάζιων στελεχών ,γιατί δεν έβαζαν υποψήφιο τον Γιάννη Μανωλη; Η επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος του ταίριαζε γάντι!
Γιατί όμως η ΝΔ επέλεξε τον Δημήτρη Δράκο απο τη Μεσσηνία ,που ούτως ή άλλως υψηλά ποσοστά θα συγκέντρωνε ο οποιοσδήποτε υποψήφιος Περιφερειάρχης στο νομό του Αντώνη Σαμαρά  κι όχι έναν Αρκά ,να κτυπησει τον Τατούλη μέσα στο σπίτι του;
Γιατί δεν επέλεγαν έναν Κορίνθιο ,αφού γνώριζαν πως η Κορινθία θα έκανε την διαφορά; Τα ερωτήματα είναι εύλογα ..Τα λάθη των επιλογών είναι εξώφθαλμα. Η έλλειψη στρατηγικής στον δεύτερο γύρο ,όπου θεωρείτο αναμενόμενο πως θα λειτουργήσουν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ ,ολοφάνερη..Η απαξίωση του αυτοδιοικητικού λογου για την πρώτη αιρετή Περιφέρεια ,απο ένακατουσιαν αυτοδιοικητικό στέλεχος ,ήταν λανθασμένη..
Στον απολογισμό ,μήπως η ΝΔ κι όχι ο Δημήτρης Δρακος ,έχασε απο τον Πέτρο Τατούλη την παραταξιακή της περιφέρεια και τώρα ψάχνει εξιλαστήρια θύματα ;