17 Νοε 2010

Απάντηση Υπουργείου Υποδομών στον Άγγελο Μανωλάκη για την καλύτερη κατασκευή και πρόσβαση σε έργα του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου –Πατρών στη Λυκοποριά.



Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη για το αίτημα του Δήμου Ευρωστίνης προκειμένου να διανοιχτούν σε μεγαλύτερες διαστάσεις οι οχετοί όμβριων υδάτων στα έργα του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών στο ύψος της περιοχής Λυκοποριάς αναφέρει τα εξής:


« .. Στην συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η κατασκευή δυο οχετών διαστάσεων 2×2 μέτρων. Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ)…λαμβάνοντας υπόψη την διαπιστωθείσα ανάγκη εξασφάλισης πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής προς καλλιεργούμενες εκτάσεις, έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την τροποποίηση της μελέτης για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των υπόψη οχετών με διαστάσεις 3,5×3,5 μέτρων, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία και αγροτικών μηχανημάτων….Επίσης θα εξασφαλιστεί και η κατασκευή πρόσβασης στις παραπάνω θέσεις…» 


Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Μανωλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την τροποποίηση των αρχικών σχεδίων εκ μέρους του Υπουργείου και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την συνέχιση της κατασκευής του τόσο σημαντικού για την περιοχή μας έργου.