17 Νοε 2010

Δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου



«Σήμερα, τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Δεν ξεχνάμε ότι οι αγώνες εκείνης της γενιάς για τη Δημοκρατία έβαλαν τα γερά θεμέλια στο οικοδόμημα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και όλων όσων απολαύσαμε και απολαμβάνουμε από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα.

Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή, ζήσαμε την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών, την ανάπτυξη και την πρόοδο, την ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα. Σήμερα, η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση που απαιτεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνες αποφάσεις. Αποφάσεις όπως αυτές που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και με μόνο γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας.
Τριάντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δίνουμε και εμείς το δικό μας αγώνα. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα βρούμε το δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Ότι θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, θα αγκαλιάσουμε και θα προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Είμαι βέβαιος ότι θα επενδύσουμε στην Παιδεία. Ότι θα επενδύσουμε στη Νέα Γενιά, γιατί είναι το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από τις κάθε είδους επιτηρήσεις και οικονομικές εξαρτήσεις, τις οποίες δημιούργησαν λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Ότι σύντομα θα αποφασίζουμε μόνοι μας, για τους εαυτούς μας, και θα απελευθερώσουμε τις αναπτυξιακές μας δυνατότητες.
Γιατί χρέος μας είναι να μην πάνε χαμένοι οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου.»