31 Οκτ 2010

Των υποψηφίων το κάλεσμα !Όταν ο πολίτης συνάντησε τον υποψήφιο!



Εβδομάδα κεντρικών ομιλιών αυτή που ξεκινά. Η Ελληνική Περιφέρεια πάλλεται απο τους στρατούς των κάθε λογής υποψηφίων δημάρχων ,περιφερειαρχών, συμβούλων μεγάλων και μικρότερων δήμων..Η πορεία προς το λαό βασανιστική! Υποσχέσεις ,κεράσματα ,χαμόγελα ,χειραψίες !

Τι να σου κάνει και ο λαός; Μπερδεύτηκε! Να στείλει μήνυμα στο Γιώργο; Να  συμπονέσει τον Αντώνη; Να δώσει δύναμη στις Λαικές συσπειρώσεις του ΚΚΕ ; Ή να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο και τον ξάδελφο ,να κάνουν περήφανο το σόι; Δύσκολες οι εξυπηρετήσεις ,το τονίζουν όλοι ,αλλά σε μια ώρα ανάγκης θα τον χρειαστείς τον ξάδελφο ή τον κουμπάρο ,όσο μεγάλος κι αν είναι ο δήμος του Καλλικράτη!Ολοι ζητούν να επιλέξουμε τους ικανότερους ,χαμογελώντας αυτάρεσκα και με νόημα ,βέβαιοι  πως η ικανότητα σας συναντησε μόλις αυτή την στιγμή..Άλλοι αραδιαζουν τις ακαδημαικές τους γνώσεις που τελευταίως αυξήθηκαν περιέργως !Οι αξιωματούχοι επιδεικνύουν τις φωτογραφίες τους κυρίως με τον Μητροπολίτη Διονύσιο ή με τον Αρχιεπίσκοπο (καλεσμένος του δεσπότη κι όχι βεβαίως δικός τους ) επιδιώκοντας να κατακτήσουν την εμπιστοσύνη του χριστεπώνυμου πλήθους!
Οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί στα σήματα τους ,συνήθως βάζουν χρωματισμούς οικείους προς τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις..ή σε εκείνους που φλερτάρουν και προσδοκούν να έχουν ψηφοθηρικό σκύρτημα!Αν απευθύνονται σε υποψιασμένους ψηφοφόρους ,τότε το πορτοκαλί είναι το χρώμα που αγαπούν ,όλως τυχαίως και πάλι όλοι ,οι "γιαλατζί" και γνήσιοι  ανεξάρτητοι!
Αφίσσες δεν είχαμε αυτη την φορά .είχαμε όμως τσίκνες απο γουρουνοπούλες στα ορεινά και αρνιά στα πεδινά..Τα ψάρια ,επιδείχθηκαν σε "συμφωνίες κορυφής"..Σε συναντήσεις που διακρίθηκαν για την ασάφεια τους ,είναι πλέον καταγεγραμμένο ,πως οφείλεται στο κέρασμα!Τσιπούρες ιχθυοτροφείου!Πού πάτε κύριοι; Πώς θέλατε να πιάσετε" λαυράκια" με τέτοιες τσιγγουνιές;
Ο  κόσμος πάντως στις περιοδείες  ,δεν ανταποκρίθηκε ούτε  στους συμβούλους για την περιφέρεια ,ούτε στους δημοτικούς..Μην ακούτε αυτά που ελέχθησαν περί "πάταγου "στα δυτικά και "σεισμού" στα ανατολικά!Χιονοθύελλα στα ορεινά μπορεί και φουρτούνες στα παράλια ενδεχομένως να συνάντησαν!Όπου δεν υπήρξε τραπέζωμα ο κόσμος δεν αφιέρωσε ούτε 5 λεπτά στους περιφερειακούς ! Λίγο περισσότερο ενδιαφέρον έδειξε στους δημοτικούς για να γνωρίζει ,ξέρετε, τις πρώτες βοήθειες!