29 Σεπ 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΑΕΔΙΚ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θέμα: Ανασύνθεση Δ.Σ. της ΑΕΔΙΚ και χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Διώρυγα Κορίνθου  .
Κύριε Υπουργέ,

Από το Φεβρουάριο του 2010 η ΑΕΔΙΚ έχει αναλάβει τη διαχείριση της Διώρυγας της Κορίνθου, καθώς καταγγέλθηκε η υφιστάμενη έως τότε σύμβαση με την εταιρεία «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.». ...
Ως γνωστόν, αποκλειστικός μέτοχος της ΑΕΔΙΚ είναι το ελληνικό δημόσιο και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία ωστόσο ακόμα εκκρεμεί.
Επειδή σε απάντηση παλαιότερης ερώτησής μου, είχατε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : « Από την Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ έχει ήδη εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, με κύριους άξονες την μείωση του λειτουργικού κόστους της Διώρυγας, την αξιοποίηση των ακινήτων και λιμένων της, καθώς και την προβολή του Καναλιού ως τουριστικού αξιοθέατου, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αποφασιστεί η χάραξη της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.3429/2005, εξετάζεται αρμοδίως η ανασύνθεση του Δ.Σ. της ΑΕΔΙΚ, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού.»
     Ερωτάται ο Υπουργός

1.    Πότε προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η ανασύνθεση του Δ.Σ. της ΑΕΔΙΚ.
2.    Ποίες οι αποφάσεις σας για τη στρατηγική και αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης.
Και ζητείται να κατατεθεί

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει και καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες σας, η Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ.