29 Σεπ 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ :"ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΗΝ 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010

Κα Σουκαρά ,
Στη διάρκεια της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2010 συμφωνήσαμε να σας ενημερώσω για το τι πέτυχε η προσπάθεια αυτή .
1.    Από τεχνικής πλευράς την προσέλκυση 170 εκθετών και άνω των 20.000 επισκεπτών μέσα σε οικονομικό κλίμα άσχημο και ψυχολογία κακή για ανάλογες ενέργειες .

2.    Οι επιχειρήσεις που ήταν εκθέτες με τη συμμετοχή τους εξασφάλισαν διαφήμιση χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης λόγω της προσωπικής επαφής με νέους πελάτες και συνεργάτες και έκλεισαν πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών .
Για το λόγο αυτό εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια όταν ζητήθηκε να κρίνουν την διοργάνωση και τα αποτελέσματα της .
3.    Η Κόρινθος έζησε για 4 μέρες μια κίνηση από την οποία ωφελήθηκαν πολλοί επαγγελματίες , εστιατόρια, ξενοδοχεία , πρατήρια βενζίνης, ταξί, διαφημιστικές  εταιρίες, εταιρίες εκτυπώσεων  κλπ .  Η εκτίμηση για το τζίρο που δημιουργήθηκε σε Κορινθιακές επιχειρήσεις είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου Ευρώ .
4.    Οι επιχειρήσεις εκθέτες φέτος είχαν ποιοτικότερα περίπτερα και σημαντικό ρόλο έπαιξε η περσινή έκθεση όπου οι εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αντιγράψουν ιδέες και πρακτικές χρήσιμες για τη δουλειά τους . Η επόμενη έκθεση θα είναι καλύτερη για τους ίδιους λόγους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
5.    Η Κορινθία προβλήθηκε το τελευταίο 4μηνο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας , η εφημερίδα Ναυτεμπορική αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη σελίδα για να καλύψει τα εγκαίνια ο δε ραδιοφωνικός σταθμός flash είχε πολλές εκπομπές
6.    Το επιμελητήριο Κορινθίας ξεπέρασε στην έκθεση τα όρια της Κορινθίας και αυτό επισημοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε με την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στα εγκαίνια και τις πολλές συμμετοχές από άλλες περιοχές της χώρας . Αυτό είναι μια εξαιρετική επένδυση για το μέλλον , για να δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες επιχειρήσεις και να γίνει η έκθεση ακόμη καλύτερη . Είναι αυτό που λέγεται στην οικονομία  ενάρετος κύκλος .
7.     Η εξοικείωση και η εμπειρία όσων εργάστηκαν για το έργο αυτό θα είναι πολύτιμη για να αναλάβουν με αυτοπεποίθηση άλλες πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα τη δημιουργία των επιχειρηματικών πάρκων στο νομό .
8.    Οι παράλληλες εκδηλώσεις αναβαθμισμένες σημαντικά φέτος έδωσαν μια άλλη διάσταση στην διοργάνωση και βήμα για υποβολή προτάσεων και διάλογο με ειδικούς στα θέματα ανάπτυξης 
9.    Σημαντικό επίσης είναι ότι η έκθεση έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για την έξοδο από την οικονομική κρίση . Είδαμε στο χώρο χαρούμενα πρόσωπα και σχέδια για νέες επιχειρηματικές κινήσεις
10.    Οι επαφές που έγιναν στη διάρκεια της έκθεσης  όπου στον ίδιο χώρο και έξω από την πίεση της καθημερινής δουλειάς βρέθηκαν για να συζητήσουν επιχειρηματικά πολλοί  άνθρωποι , ήταν πολύτιμες και συγκεκριμένες συνεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει .
Κλείνοντας έχω να πω ότι η έκθεση, ένα έργο δύσκολο και με ρίσκο  υλοποιήθηκε με επιτυχία επειδή πολλοί άνθρωποι το πίστεψαν και το αγάπησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχει .
Όλους  τους ευχαριστώ θερμά και η επιτυχία τους ανήκει .  Βασιλης Νανόπουλος