6 Σεπ 2010

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος έλαβε ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη ,μετά απο πολύ  παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα
,διαβουλεύσεις και σίγουρα καταμέτρηση δυνάμεων στην Πελοπόννησο. Η στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη δίχασε εσωτερικά το Πασοκ της Πελοποννήσου, με κυρίαρχη την εκπεφρασμένη αμφισβήτηση  του  αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη,στις αρχές Ιουνίου . Και χθες όμως στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του Εθνικού συμβουλίου ,υπήρξαν έντονες αντιδράσεις μέχρι τελευταία στιγμή απο την πλευρά Παναγιωτακόπουλου.
Τι προσδοκά το Πασοκ με αυτήν τη στήριξη στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Ποντάρει ξεκάθαρα στη νίκη σε μια περιφέρια που οι δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλες και μέχρι πρότεινος κυρίαρχες. Αντιπροτείνει έναν γνωστό πολιτικό πρόσωπο ,με διαδρομή που αγγίζει και ψηφοφόρους της αριστεράς (δεν γνωρίζω το εύρος ) και σίγουρα της παράταξης που "στάθμευσε" κι αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ,τη ΝΔ.Είναι επίσης φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη κι επομένως προσδοκά να γίνει καταφύγιο των πικραμένων Νεοδημοκρατών.Τώρα ευελπιστεί να αντλήσει απο την δεξαμενή και των σαστισμένων Πασόκων.
Το Πασοκ κάνει βέβαια  πως λησμονεί την στήριξη του ΛΑΟΣ προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο και είναι απορίας άξιο πώς θα συνυπάρξουν τα στελέχη του με εκείνα του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού στα μπαλκόνια της προεκλογικής περιόδου.
Ποιο το πολιτκό μήνυμα επομένως που στέλνει το κυβερνών κόμμα στην Πελοπόννησο; Ασαφές κι απαισιόδοξο αφού αναδεικνύει την έλλειψη ιδιεολογικής πλατφόρμας στις επιλογές ,αλλά και παραδοχή της έλλειψης πολιτκού προσωπικού στην Πελοπόννησο  .Ποιες οι οι συγκλίσεις και οι  προυποθέσεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη;Ο κύριος Τατούλης σε δηλώσεις του ,είπε πωσ δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν !Εντύπωση προκαλεί λοιπόν,πώς και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή. Πόσοι άραγε αντιπεριφερειάρχες Πασοκ θα μπουν στον συνδυασμό του και ποια η αναλογία των στελεχών που θα απαρτίσουν τους συνδυασμούς ανα νομό; Είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Η εκλογική μάχη της Πελοποννήσου πάντως δεν θα είναι εύκολη.Καλό θα είναι να συνυπολογιστεί πως στην κεφαλή του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται Πελοποννήσιοι ,με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά ,που ήδη έχει αναλάβει προσωπικά την εκλογή του συντοπίτη του Δημήτρη Δράκου. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αποφασισμένος να ελέγξει τα "ρεύματα" της Αρκαδίας ,ενώ η επανεμφάνιση του Σταύρου Δήμα με στόχο την ένταξη του Νομάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά στο ψηφοδέλτιο ,αποδεικνύει την συστράτευση και την αποφασιστικότητα πως η υποψηφιότητα του Νομάχη Μεσσηνίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για τον "ανεξάρτητο " Τατούλη .