8 Ιουν 2021

Σταματόπουλος: Με προσωπική εξομολόγηση ανακοίνωσε στους αγρότες το τεράστιο κονδύλι 2,8 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιϊα


 Το συγκινητικό post

Με μια ανάρτηση που κρύβει την ένταση των στιγμών μέσα από τις δικές του μνήμες και την διαμόρφωση ενός παρόντος που ο ίδιος παρεμβαίνει για να δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή,ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κάνει γνωστή άλλη μια τεράστια χρηματοδότηση 2,8..

εκατομμυρίων ευρώ για την αγροτική οδοποιία.  Με αυτά τα χρήματα ασφαλτοστρώνονται δρόμοι που εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο του δήμου..Αλλή μια υποδομήγια για  τον πρωτογενή τομέα  που στηρίζει όλη την τοπική αλλά -  όπως τονίζει και ο δήμαρχος- και την εθνική οικονομία.

Διαβάστε το συγκινητικό σημείωμα του δημάρχου, προς όλο τον αγροτικό κόσμο του δήμου: 


Όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, που μεγαλώσαμε πλάι στους αγρότες γονείς μας ζήσαμε τη μεταβατική περίοδο από τη χειρωνακτική εργασία (καμάτεμα της γης με τα ζώα) στη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας (τρακτέρ). Τα τρακτέρ που έμπαιναν δυναμικά στην καλλιέργεια της γης μας γοήτευαν και μας εντυπωσίαζαν. Η πρώτη μας θέση ήταν στη θεση του οδηγού στην αγκαλιά του σοφέρ πιάνοντας το τιμόνι, κάνοντας πως οδηγούσαμε. Μεγαλώνοντας δεν χωρούσαμε κι οι δύο στο τιμόνι. Έτσι και μέχρι να αρχίσουμε εμείς να οδηγούμε, πήραμε τη θέση στο φτερό του τρακτέρ. Ποιος δεν θυμάται ότι μας είχαν πέσει τα νεφρά από τους κακοτράχαλους δρόμους...


Ο πατέρας μου στο τιμόνι (πολλές φορές και η μητέρα μου), αποσταμένος, και κατάκοπος να παλεύει, να ποτίζει με τον ιδρώτα του τη γη, να τιθασεύει τη δύναμή της να την κάνει δημιουργική και παραγωγική. Αγώνας ατελείωτος. Πάγιο αίτημα να ανοίξουν οι δρόμοι, να περάσουν οι άνθρωποι, τα μηχανήματα, τα τρακτέρ για την καλλιέργεια, αλλά και οι έμποροι, οι αγοραστές, να φορτωθούν τα γεννήματα να πουληθούν γρήγορα, έγκαιρα να δώσουν το πολυπόθητο εισόδημα. 


Καθε φορά που ανταμωνουμε με τον πατέρα μου τα επισημαίνει...ο αγρότης χρειάζεται δρόμους καθαρούς, πατημένους, αν είναι δυνατόν ασφαλτοστρωμένους να κινείται με ασφάλεια, να προστατεύει την παραγωγή του, να μεταφέρει τα προϊόντα του τη στιγμή που χρειάζεται και στις ποσότητες που χρειάζεται για να έχει απόδοση. 


Μ’ αυτά τα λόγια και τις ορμήνειες στο μυαλό μου, μέχρι και σήμερα, κατανοώντας τις μεγάλες αγωνίες και τις ατελείωτες ανάγκες των αγροτών, όταν υπάρχει πρόσκληση για αγροτική οδοποιία φροντίζουμε ο δήμος Σικυωνίων να δίνει αμέσως το παρόν, να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό υψος της χρηματοδότησης για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών. 


Σήμερα, πετύχαμε άλλη μία χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αυτή τη φορά. 


Με αυτά τα χρήματα θα ασφαλτοστρωθούν αγροτικοί δρόμοι που επί δεκαετίες ολόκληρες ταλαιπωρούν τους αγρότες, όπως ο δρόμος που ενώνει την ΤΙΤΑΝΗ με το Φράγμα του Ασωπού, ο οποίος με την ολοκλήρωση του φράγματος θα έχει πολλαπλά παραγωγικά και τουριστικά οφέλη. Επίσης, ο δρόμος από ΜΙΚΡΟ ΒΑΛΤΟ έως τα όρια των Γελινιατικων, η σύνδεση της ΒΕΛΙΝΑΣ με τη Χούνη μέσω του κάμπου, η σύνδεση της ΚΥΛΛΗΝΗΣ  με τη ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, ο δρόμος για το ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ, αλλά και αυτός για τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΕΝΕΟΥ και πολλά ακόμη μικρότερα τμήματα αγροτικών οδών σε όλα τα χωριά του δήμου μας. 


Άλλη μια προσπάθεια που ευόδωσε, άλλη μια χείρα βοηθείας προς τους αγρότες μας, άλλη μια υποδομή για τον πρωτογενή τομέα που στηρίζει όλη την τοπική, αλλά και εθνική, οικονομία.


Παραμένουμε κοντά τους ενεργά και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε έμπρακτα.