15 Μαΐ 2021

Πολιτικά αυτό πώς μεταφράζεται;


 Στον απόηχο της διαδικτυακής εκδήλωσης - καλωσορίσματος της Πελοποννήσου για τον Τουρισμό διαπιστώνεις κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Σε μια εκδήλωση, που για να λέμε και την αλήθεια ουδείς γνωρίζει πού στοχεύει και σε ποια ακροατήρια, τι θέλει να υποκαταστήσει και κυρίως κατόπιν ποιων εισηγήσεων..

πραγματοποιήθηκε, υπάρχουν και κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δηλώνουν ευτυχείς γι αυτήν την πρωτοβουλία. 

Όπως ο κ. Γανώσης που είδε την περιοχή του να ανοίγει την πόρτα της Αργολίδας με την Μονή Αυγού και συνεχάρη την πρωτοβουλία της περιφέρειας. Ίσως αυτή η  μικρή λεπτομέρεια να μην λέει και κατι! Μπορεί να αποτελεί πλεονασμό λόγω του ενθουσιασμού του  για την γενέτειρα.

Όμως ο συγκεκριμένος προβληματισμός  δημιουργήθηκε διότι είχε προηγηθεί το παρακάτω:

Oι περιφερειακοί σύμβουλοι Γανώσης και Σιδέρης (σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη)προέβησαν  σε γραπτή δήλωση, μάλλον (!),  την οποία διαβάζω στο έγκριτο site Argonafplia.gr με την οποία χαρακτηρίζουν ως "Απαράδεκτη την απόφαση των Περιφερειακών Συμβούλων της συμπολίτευσης της Π.Ε. Αργολίδας να μην προσκαλέσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης στην σύσκεψη της 13ης Μαϊου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Αργολίδας με αντικείμενο την πορεία των πολιτιστικών, αθλητικών έργων και των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων στο Νομό."

Οι κύριοι Γανώσης και Σιδέρης λένε πως 

"Είναι απορίας άξιο όμως να μην μας προσκαλούν σε συσκέψεις και συναντήσεις που αφορούν τον Νομό μας και να συνεχίζουν να παρακάμπτουν τις εντολές του κ. Περιφερειάρχη για συνεργασία όλων των εκλεγμένων μελών της Π.Ε. Αργολίδας. "

Καθώς επίσης λένε και αυτό στη δήλωσή τους: 

" Ο κ. Περιφερειάρχης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προ ολίγων ημερών κατά την επισκεψή του στην Αργολίδα για να δει την πορεία των έργων, αφού τα συγκεκριμένα έργα λιμνάζουν ξεκάθαρα με δική σας υπαιτιότητα, συνάδελφοι της συμπολίτευσης, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είναι ώριμα προς δημοπράτηση και εκτέλεση."

α)Eίναι φανερό πως οι δυο σύμβουλοι της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου επιθυμούν να εμπλακούν και να προσφέρουν  την εμπειρία τους στα έργα που δρομολογούνται.

β)Είναι επίσης φανερό πως τις φιλοδοξίες τους δεν τις καλοβλέπουν οι σύμβουλοι της παράταξης Νίκα στην Αργολίδα και γι αυτό παραπονιούνται. 

γ)Είναι όμως ολοφάνερο πλέον πως και οι δυο σύμβουλοι προσπαθούν να καθάρουν τον Περιφερειάρχη από αυτή την "εμπλοκή". Γιατί; 

Προφανώς θεωρούν βέβαιο πως ο Περιφερειάρχης τους θεωρεί ευπρόσδεκτους. Είναι και αυτό ένα σημαντικό ερώτημα. 

Πολιτικά αυτό ωστόσο πώς μεταφράζεται;