12 Απρ 2021

Δημοσκοπήσεις για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με ερωτήσεις παγίδα για τους ΣΥΡΙΖΑίους!

 


Του Νίκου Φλαούνα 

Κυκλοφόρησε μια ακόμη δημοσκόπηση (Prorata) όπου μεταξύ άλλων καταγράφει την δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Αντιπολίτευση, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ιδιαίτερα για την πανδημία.

Στο ερώτημα που αφορούσε την Κυβέρνηση το 34% απάντησε πως γενικά είναι ευχαριστημένο και το 64%, καθόλου η όχι..

ιδιαίτερα ευχαριστημένο. Στο ιδιο ερώτημα που αφορούσε την Αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήταν 78% δυσαρεστημένοι  και 20% εκφράζει την ικανοποίησης του!

Προσέξτε:

Ρωτάς έναν πολίτη αν είναι ευχαριστημένος από την αντιπολίτευση γενικώς και την απάντηση την καταγραφές μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί κάπου χάνεται η αλήθεια. 

Ας είναι δεν πειράζει. 

Όμως ας πάρουμε δυο άτομα που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Στην συγκεκριμένη ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση ο ένας ΛΕΕΙ ΟΧΙ, διότι πιστεύει πως είναι χαλαρή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των Κυβερνητικών αποφάσεων και του νομοθετικού έργου της. Ο δεύτερος λέει ΟΧΙ διότι πιστεύει πως είναι πολύ σκληρή και θα ήθελε διαφορετικού είδους αντιπολίτευση...! 

Αυτοί οι δυο καταγράφονται ως ...δυσαρεστημένοι ενώ είναι ταυτόχρονα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί όμως καταγράφονται έτσι;

Απλα για να δημιουργηθεί η εντύπωση πως το ...78% δεν είναι ικανοποιημένο με τον ΣΥΡΙΖΑ ....άρα, καλά τα πάει η κυβέρνηση!

Ωστόσο στο ερώτημα αυτό, απαντούν και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Δηλαδή ένας που ψηφίζει ΚΚΕ η ΚΙΝΑΛ, τι θα απαντήσει αν τον ρωτάς αν ειναι ικανοποιημένος απο την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και... αρνητικά!

Την απάντηση όμως αυτών την καταγράφει άμεσα στους δυσαρεστημένους και έμμεσα (συνειρμικά)  την αποδίδει στα "θετικά" της κυβέρνησης.

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως οι διαφορές περι της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και μέσα στο κομμα. Απο εκει αντλούν έμπνευση οι διάφοροι ...αντιπολιτευόμενοι της Αντιπολίτευσης για τέτοιου είδους ερωτήματα τα οποία παρουσιάζουν ως τάσεις της κοινωνίας για κάθε λογής λαϊκής και λαϊκίστικης εκμετάλλευσης.

Οσο για το αν ειναι ευχαριστημένοι απο την Κυβέρνηση σε ολες τις δημοσκοπίσεις παρατηρούμε πως απαντούν θετικά κατα τι, περισσότεροι απο αυτούς που απαντούν πως θα ψηφίσουν Ν. Δ και Μητσοτάκη...!