28 Ιαν 2021

Ντόρα, Σαμαράς, Καραμανλής, Αβραμόπουλος εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ;


Του Νίκου Φλαούνα 

"Βροχή" οι ... σκέψεις (προ το παρόν),  απο τους πολυάριθμους συμβούλους του Μαξίμου και τους συγγενείς για τη δημιουργία  "καθαρόαιμου" Μητσοτακικού..


κόμματος.

Η επιθυμία του Πρωθυπουργού ειναι γνωστή στους υπηρετούντες-εργαζόμενους στο κομμα και στο Μέγαρο. Με αφορμή την... επικοινωνιακή παρέμβαση Σαμαρά στην "Καθημερινή", πύκνωσαν οι  σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι περισσότερες συγκλίνουν στο  να ΜΗ συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι Ν. Μπακογιάννη, Α. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής και Δ. Αβραμόπουλος.

Απίθανο σενάριο, ε;

Και όμως. Η Ντόρα, (τωρα που ως γνωστό "μίλησε" το αίμα διαλύοντας τις φήμες περι άσχημων σχέσεων με τον Κυριάκο) θα αποτελέσει την ... Ιφιγένεια για να υπάρξει "ούριος άνεμος" για τους άλλους τρεις! Άλλωστε το πολιτικό μέλλον ανήκει στα παιδιά!

Οι σκέψεις που θα γινουν εισηγήσεις αιτιολογούν την σκληρή αυτη πρόταση.

Αν κοπούν απο τα ψηφοδέλτια των Περιφερειών τους, οι τρεις, (Καραμανλής, Σαμαράς και Αβραμόπουλος) ΔΕΝ πρόκειται να αντιδράσει κανένας βουλευτής για... ευνοήτους λόγους (αυτοσυντήρηση και αυτοπροστασία).

Επικοινωνιακά υπάρχουν τρόποι να αιτιολογηθούν. Εχει ξαναγίνει. Για παράδειγμα όταν ο ΓΑΠ "έκοψε" απο τον Πειραιά τον Σημίτη παραμονές εκλογων του 2009! Άλλωστε τα μεγάλα ΜΜΕ θα ταχθούν υπέρ των αποφάσεων του αρχηγού-Πρωθυπουργού (που έχει το...μαχαίρι και το πεπόνι)...! Οι δε αντιδράσεις, θα ειναι... μονόστηλο!


                    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γινουν το εκλογικό συστημα ειναι ΑΠΛΗ αναλογική.

Αυτοι που θα εκλεγούν απο τη ΝΔ αφενός θα ειναι λίγοι (λιγότεροι απ´οτι ειναι τώρα), αφετέρου ΠΡΕΠΕΙ να ειναι Μητσοτακικοί!

Μα θα κάνει διπλές εκλογες, λένε κάποιοι ΝΔκράτες. Ναι, μα και έτσι να ειναι, θα γινουν με ...λίστα! 

Στη λίστα θα προηγηθούν όσοι εχουν εκλεγεί με την απλή.

Μπορεί λοιπον ο Μητσοτάκης να προβεί σε δημιουργία καθαρού Μητσοτακικού κόμματος, το οποίο θα ακολουθήσουν οι πάντες. Γιατι όσοι φεύγουν απο το μαντρί τους τρώει ο λύκος, οπως έλεγε και ο αείμνηστος Ε. Αβέρωφ. 

Το παραπάνω "σενάριο" για αρκετούς ίσως ειναι ...φανταστικό! 

Και όμως!

Ειναι ηδη στη ζυγαριά του Μαξίμου και κάθε μέρα γινονται διορθώσεις στα... δράμια, ώστε οι επιθυμίες του αρχηγού να ισορροπήσουν με τις ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Σημαντικό όμως ρόλο για την υλοποίηση "των σκέψεων", θα παίξουν οι ΑΛΗΘΙΝΕΣ δημοσκοπήσεις που θα προκύψουν σε λίγο καιρό!